Çiçekçilerden Başkan Bulut'a Bağış Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Çiçekçilerden Başkan Bulut'a Bağış Tepkisi

Çiçekçilerden Başkan Bulut\'a Bağış Tepkisi

Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Oğuz, Burhanettin Bulut'un kendisine kutlama yapmak isteyenlerin çiçek göndermek yerine bağışta yapmasını istemesine tepki gösterdi.

21.01.2015 11:54  Güncelleme: 12:12

Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, CHP Adana İl Başkanlığı'na atanan Burhanettin Bulut'un kendisine kutlama yapmak isteyenlerin çiçek göndermek yerine bağışta bulunmasını istemesini tepki gösterdi.

Oğuz, CHP İl Başkanı Bulut'un kendisine çiçek gönderilmesi yerine, eğitime ve toplum yararına çalışan kurumlara destek amaçlı bağışta bulunulmasın yönündeki açıklamalarını saygıyla karşıladıklarını, ancak bu durumun kendisine sanki hiçbir şekilde çiçek gönderilmesini istemediği anlamında değerlendirilmesi halinde Adana'da bu işten ekmek yiyen binlerce sektör emekçisinin zarar göreceğini ifade etti. Oğuz, "Sayın Bulut'u, makama yeni oturmuş bir başkan olarak biz de kutluyor, başarılar diliyoruz. Başkan Bulut, kendisi açısından olumlu, ancak esnafımız açısından sıkıntı doğuracak talihsiz bir açıklama yapmıştır. Sayın Bulut, bir eczacı ve parti il başkanı olarak, eğitim ve toplum yararına çalışan dernekleri düşündüğü kadar esnafı da düşünmelidir. Bu manada, çiçeğin yeri ayrı, bağışın yeri ayrı, çiçeğin yeri, esnafın geçim derdi ayrıdır. Sayın başkan, çiçek göndermeyin, bağışta bulunun derken, farkında olmadan esnafımızı görmezden gelmiştir. Bu durumu düzeltmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eğitime, toplum yararına desteği hep birlikte her platformda verebileceklerini söyleyen Oğuz, şöyle devam etti:

"Ama bağış için, çiçekçi esnafının gözardı edilmesini kabul edemeyiz. Bu çağrıyla, belki de CHP il başkanlığına kutlama yapmak isteyen binlerce insan, çiçek göndermeyecek. Esnafın hali nice olur diyen yok. Gerçekte, çiçek sevgidir, saygıdır, barıştır, güzelliktir, nezakettir, kibarlıktır, kültürdür. Çiçek, insanları onure etmek, sevgisini göstermek için gönderilir. Yani burada bağış ile sevgiyi karıştırmayalım. Sizi kutlamak için arkadaşlarınız, eşiniz, dostunuz çiçek yerine, bağış makbuzumu getirsinler. ya da siz eşinize, ailenize, özel gününüzde, çiçek yerine bağış makbuzu mu götürmek istersiniz ? Sayın Başkan, bırakın isteyen bağış yapsın, isteyen çiçek göndersin. Zaten bunun bilincinde olan vatandaşımız gereğini yapıyor. Çiçekçi, seracı olarak bizlerin çocukları da eğitim görüyor. Bakmakla yükümlü olduğumuz ailemiz, yakınlarımız var. Bizler de dükkan kirası veriyor, işçi çalıştırıyor, sigorta yatırıyor, vergi verip, vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Eğitimi, toplum yararına çalışan dernekleri çiçekçi esnafının üzerinden desteklemek doğru bir yaklaşım değildir. Adana'da çiçek sektöründe üretici dahil en az 10 bin insan ekmek yiyor. Bu kadar insanı Adana'da yaşamıyor gibi yok saymak bizleri derinden üzmüştür. Bu tür açıklamaları mesleğimiz açısından olumsuz görüyoruz. Sayın Başkan, esnafın ekmeği ile oynamayın." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiçekçilerden Başkan Bulut'a Bağış Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement