Çiçekdağı İlçesinde Ahi Pilavı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Çiçekdağı İlçesinde Ahi Pilavı Dağıtıldı

Çiçekdağı ilçesinde Ahilik  Haftası kutlamaları çerçevesinde esnaf ve sanatkarlara Ahi pilavı dağıtıldı.

25.09.2013 17:03

Çiçekdağı ilçesinde Ahilik  Haftası kutlamaları çerçevesinde esnaf ve sanatkarlara Ahi pilavı dağıtıldı.

İlçe meydanında düzenlenen programa Çiçekdağı Kaymakamı Sinan İnaltekin, Belediye Başkan Vekili Mehmet Macit, İlçe Emniyet Müdürü Barış Macit,  İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Erdal, AK Parti Çiçekdağı İlçe Başkanı Hasan Nacakoğlu, Çiçekdağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Hikmet Erdoğan, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özduran,  daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve sanatkarlarla çok sayıda kişi katıldı.

Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, Ahilik kültürünün geliştirilerek gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, " Kırşehir'de yaşayan Ahi Evran-ı Veli'nin insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda 23–28 Eylül tarihleri arasında etkinlikler düzenleniyor" dedi.

Konuşmanın ardından yılın Ahisi seçilen esnaf ve sanatkarlara plakete takdim edildi. Ahi Pihavıı dağıtımından sonra Gürcistan halk oyunları ve Kırşehir Gençlik merkezi tarafından gösteri sunuldu. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiçekdağı İlçesinde Ahi Pilavı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement