Polonyalı Cieslinska'nın Figuratio Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Polonyalı Cieslinska'nın Figuratio Resim Sergisi Açıldı

Polonyalı Cieslinska\'nın Figuratio Resim Sergisi Açıldı

Polonyalı baskı resim sanatçısı Agnieszka Cieslinska'nın "Figuratio" isimli sergisi açıldı.

06.01.2014 21:50  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonyalı baskı resim sanatçısı Agnieszka Cieslinska'nın "Figuratio" isimli sergisi açıldı.

Işık Üniversitesi ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ortaklığıyla Türk-Polonya dostluğunun 600. yılına özel hazırlanan sergi için, Feyziye Mektepleri Vakfı'na (FMV) ait Galeri Işık'ta açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan Cieslinska, İstanbul'un güzelliğinden çok etkilendiğini belirterek, İstanbul'un eski çağ uygarlığı ile Avrupa kültürü ve İslami gelenekleri bir arada barındıran çok güzel bir şehir olduğunu dile getirdi.

Cieslinska, çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek, her eserinin kendine has farklı bir karakteristik özelliği olduğunu söyledi. Polonyalı sanatçı, sergi bitiminde 2007 yılında yaptığı "Biçim Anlaşması" isimli gravür çalışmasının FMV koleksiyonuna konulacağını kaydetti.

Polonya'nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Lukasz Paprotny de etkinliğe katkıda bulundukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Geleneksel metal baskı tekniklerinin yanı sıra serigrafi, oyma baskı, bakır kazıma gibi teknikler kullanan sanatçının 30 kadar eserinin yer aldığı sergi, 31 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Polonyalı Cieslinska'nın Figuratio Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement