Çiftçiler Elektrik Parasını Hasat Zamanında Ödeyecek - Son Dakika
Yerel

Çiftçiler Elektrik Parasını Hasat Zamanında Ödeyecek

Çiftçiler Elektrik Parasını Hasat Zamanında Ödeyecek

Adıyaman'da elektrik kesintisinden dolayı yaşanan sıkıntıların ardından yapılan görüşmeler sonuç verdi.

19.07.2012 13:40

Adıyaman'da elektrik kesintisinden dolayı yaşanan sıkıntıların ardından yapılan görüşmeler sonuç verdi. Akedaş, sulamada kullanılan enerji bedelini hasat döneminde tahsil edecek.

Adıyaman Merkez, Kahta, Besni ve Samsat ilçelerinde elektrik borçlarından dolayı elektriklerin kesilmesi ve ekinlerin kurumaya başlamasından dolayı, Samsat ve Kahta'da gerginlik yaşanmıştı. Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin ve Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı birlikte basın açıklaması yaparak, yaşanan gelişmelerle ilgili basını bilgilendirdi. Kemal Şahin, yaşanan gerginlik sonrasında Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nun acil olarak toplandığını ve konuyla ilgili oda başkanları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ve 20 köy muhtarı ile Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı bilgilendirdiklerini söyledi.

Bu görüşme sonrası Kahramanmaraş'ta Akedaş Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelerinin olumlu geçtiğini kaydeden Kemal Şahin, "Yapılan toplantıda, çiftçilerimize şu an uygulanan ve aylık olarak düzenlenen fatura uygulamasının ödeme konusunda büyük sıkıntılar yaşatacağı ve bir takım istenilmeyen huzursuzluklar meydana gelebileceği anlatıldı. Akedaş yetkililerinin de konuya duyarlı yaklaşımları sonucu, sulamada kullanılan enerji bedellerinin ürün hasadından sonra tahsili yönünde çalışmaların başlatılacağı ve elektriklerin kesilmeyeceği kararlaştırıldı. 2011 yılı elektrik borçları ise, çiftçilerimiz herhangi bir bankadan teminat mektubu getirmeleri durumunda yine elektrikleri kesilmeyecek ve ödemeleri hasat sezonunu müteakip günlerde yapacaklardır" dedi.

Şahin, bu çözümün kısa vadeli bir çözüm olduğunu belirterek, "Temel sorun cazibeyle sulama yapacak baraj projelerini hayata geçirmektir. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bu sorun giderilir. Adıyaman'da 960 adet çiftçinin kendi imkanlarıyla yaptığı sulama tesisi var. Bu tesislere yüksek enerji bedelleri gelmekte ve çiftçimiz bunu ödeyemez duruma düşmektedir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçiler Elektrik Parasını Hasat Zamanında Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement