Çiğli Belediyesinden Hayvanlara Özel Bakımevi - Son Dakika
Yerel

Çiğli Belediyesinden Hayvanlara Özel Bakımevi

Çiğli Belediyesinden Hayvanlara Özel Bakımevi

Çiğli'de yapımı devam eden 3 bin 700 metrekarelik alan üzerine kurulu olan Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nin hizmete girmesi için sayılı günler kaldı.

08.07.2015 10:54  Güncelleme: 11:09

İzmir'in Çiğli ilçesinde yapımı devam eden 3 bin 700 metrekarelik alan üzerine kurulu olan Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nin hizmete girmesi için sayılı günler kaldı.

Çiğli ilçesinde, Atatürk Mahallesi'nde 3 bin 700 metrekarelik arazi üzerinde yaptırılan geçici hayvan barınağındaki çalışmalarda sona gelindi. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar kapsamında tasarlanan modern bina ise şimdiden ilgi görmeye başladı. Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 360 metrekaresi açık, 252 metrekaresi kapalı olmak üzere 6 bölümden oluşurken, barınağın yakında hizmete açılacağı öğrenildi.

Belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik tanı, tedavi ve cerrahi işlemler başta olmak üzere birçok başarılı çalışmayı yürüttüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yeni yapılan barınak sayesinde de en önemli sorunlardan biri olan barınma problemini büyük oranda çözebileceklerine belirtti. Başkan Arslan, "Kısıtlı imkanlarımızla iyi projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz ve hayvan yuvamızın büyük bir bölümünü tamamladık. Sokak hayvanları bizim candostlarımız, onların daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri bizim için önemli. Sahipsiz hayvanlarımızın sayısı oldukça fazla. Bu hayvanların iyi koşullarda rehabilite edilmeleri, toplumsal huzursuzluğun giderilmesi için de gerekli. Veterinerlik müdürlüğümüz çalışanları hayvanlara yönelik çok anlamlı işler yapıyorlar. Yaşadığımız kenti daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapmak için sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler geliştirmeliyiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Belediyesinden Hayvanlara Özel Bakımevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement