Cihangir Bana Çok Hüzünlü Geliyor - Son Dakika
Magazin

Cihangir Bana Çok Hüzünlü Geliyor

Cihangir Bana Çok Hüzünlü Geliyor

Tiyatro kökenli oyuncu Hakan Meriçliler: Cihangir kültürü diye bir şey yok bana göre.

08.05.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pek çok tiyatro oyunu ve dizide rol alan Hakan Meriçliler, çıkışını 'Yalan Dünya'daki 'Çağatay' ile yaptı. Daha önce 'Küçük Kadınlar' ve 'Adanalı' gibi çok izlenen dizilerde rol almış olsa da onunla özdeşleşen 'İlahi komedya' ve 'sevgılım' replikleri herkesin dilinde. Başarılı oyuncu kariyeri ve özel hayatıyla ilgili Quality dergisinden Yeşim Günal'a samimi açıklamalar yaptı...

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz ve nasıl başladınız?

Anneannemin açık hava sinemasına olan tutkusuyla başladı her şey. Hiçbir filmi kaçırmazdık. Bir süre sonra insanları gözlemlemeye başladım, baston tutuşları, yürüyüşlerini, konuşmalarını gözlemliyordum. Bana "Ne olacaksın?" diye sorduklarında "Artist olacağım" derdim. Daha sonra artistliğin pek iyi bir şey olmadığını anladım. Oyunculuk başka, artistlik başka bir şeydir.

OLGUN'U BEĞENİYORUM

'Yalan Dünya' ile çalışmanız nasıl başladı? Teklif kimden geldi?

Ben Gülse Hanım'ı bir kafede gördüm. Oraya röportaj vermeye gelmişti. İnanılmaz pozitif bir enerjisi vardı. Onunla çalışacağımı o anda hissettim. Menajerim aracılığı ile kendisiyle irtibata geçtim, bir projesi olup olmadığını öğrendim. Tesadüf bu ya; 'Yalan Dünya'nın hazırlığı içindeydi. 'Çağatay' karakterine uygun olduğumu Gülse Hanım tespit etti ve çok uygun bir buluşma oldu. O sırada ben başka bir iş yapıyordum, buna rağmen benim rolümü bekletti. Bu nedenle kendisine ayrı minnet duyarım.

Set nasıl gidiyor? Mutlu musunuz? Çekişmeler oluyor mu?

Çok mutluyum. Hiçbir çekişme olmaz bizim aramızda. Öyle sözde değil, gerçekten iyi bir takımız.

'Çağatay' dışında hangi rolü severek izliyorsunuz. Arkadaşlarınız arasında en beğendiğiniz oyuncu hangisi?

Bütün rolleri seviyorum ve hepsini keyifle izliyorum. Hangi rol teklif edilse, severek oynardım. Oyuncu arkadaşlarım arasında yoğun temposundan dolayı Olgun'u (Şimşek) çok takdir ediyor ve beğeniyorum.

NİŞANTAŞI 'CANDIR'

Çağatay'ı seviyor musunuz? Rolü benimsediniz mi?

Çok seviyorum. Onun acizliğini, yalnızlığını seviyorum. Kopardığı gürültüye rağmen 'Çağatay' çok yalnız bir adam. O masumluğu, acınası geliyor bana. Onu antipatik bulanlar bile seviyor.

Dizide, 'Cihangirli olmak' nüktesi var. Nedir 'Cihangirli olmak' ve Cihangir'de takılmak?

Ben Cihangir'e çok hakim biri değilim. Hayatımda hiç Cihangir'de oturmadım. İşlerim oldukça gelirim, fakat herkes kadar gözlemlerim var. Yapımcılar, yönetmenler burada buluştukları için burası insanların kendini gösterme yeri olmuş. Bana sorarsanız Cihangir aslında 'Ah'lı bir yer. Transseksüeller resmen koparıp atılmıştır buralardan. Sultan Süleyman'ın küçük oğlu 'Cihangir' felçli bir çocuktur, adını ondan almıştır. Bundan ötürü de hüzünlüdür Cihangir.

Cihangir kültürü nedir? Cihangir'de yetişen oyuncular diye bir kavram var mıdır?

Hayır; Cihangir'de yetişmek diye bir kavram olamaz. Cihangir kültürü diye bir şey de yok bana göre. Burası sadece bir mahalle ve görünme yeri o kadar! Bir 'Cihangir Dünyası' varsa bile ben içinde değilim, beni hiçbir zaman çekmedi. Ben Nişantaşı'nı daha çok severim mesela. Nişantaşı daha 'can' gelir bana. Denk kuvvetlerin olduğu bir yerdir. Burada ise Firuzağa'ya gelen, parası olmayan, iş bekleyen meslektaşlarım ve biraz ileride tabiri caizse yırtmış insanları görmek hüzünlü gelir bana. Eski Yeşilçam acıklılığını yaşar. Bu fotoğraf canımı acıtır benim. Bunlara tanık olmamak için Cihangir'de işim varsa bile hızlıca halleder ve kaçarım.

KASITLI OLARAK HABER YAPTILAR

Şöhret arttıktan sonra magazinciler ile aranız nasıl oldu?

Magazincilerle başım hiç derde girmedi. Sadece boşanmamla ve çocuğumla ilgili yanlış bilgileri kasıtlı olarak kullandıklarını düşünüyorum. Bunun dışında bir sıkıntım yok. 10 yıl önce boşandım, bir oğlum var, doğru bilgi bu.

Kendinize bakıyor musunuz? Spor yapar mısınız mesela?

Evet spor yapıyorum ama vücudumdaki yağ oranını bilmiyorum (Gülüyor).

Futbolla aranız nasıl? Ben aslen İzmirliyim. İzmir'de profesyonel olarak basketbolla ilgilendim. Futbol da oynadım ama takım tutmam mesela. Trabzon Devlet Tiyatroları'nda oyunculuk yaparken Trabzonspor'a sempati duydum; hala da devam eder.

Hayattaki en büyük hayal kırıklığınız nedir?

Hayal kırıklığım yok. İstediğim hayatı yaşadım. Sahne oyuncusu olmak istedim ve oldum.

ARTİST İLE OYUNCU ARASINDA FARK VAR

Diziden sonra daha ünlü biri oldunuz, sevdiniz mi şöhreti?

Doğrusu henüz alışamadım. Ben her şeyden önce tiyatro oyuncusuyum. İşte artist ve oyuncu arasındaki fark burada ortaya çıkıyor. Artist olan; küçük dağları yarattığına inanır, bu megalomaniye kaptırır kendini. Ben bu ünün geçici olduğunu biliyorum.

Televizyonla aranız nasıl?

Yaratılan müthiş bir ortam ve çalışma şartları, var. Ayrıca çok iyi bir yönetmen Jale Atabey, Gülse Hanım'da ise müthiş bir enerji var. 'Yalan Dünya' ekibindeki tüm arkadaşlarımla çalışmak harika. Bundan iyisi Şam'da kayısı.

AKIL HASTASI ROLÜNDE

Yeni projeler ya da tiyatro çalışmalarınız var mı bu ara?

Şu an oynadığım bir oyun var, adı 'Ben Feuerbach'. Bu oyunda da bir oyuncuyu oynuyorum fakat 'Çağatay'dan çok farklı bir rol. Akli dengesini yitirmiş, yedi yıl akıl hastanesinde tedavi görmüş bir oyuncu. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nden davet aldı oyun. Antalya'da oynayacak.

Sizin dünya, 'yalan dünya' mı, ne dersiniz?

Evet 'yalan dünya'. Hepimizin dünyasının yalan olduğu gibi. Ben varlığımı yüceltmem. Yaşadığımız hayata ufak tefek tatlar katıp, çekip gitmeye inanırım.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Cihangir Bana Çok Hüzünlü Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement