Çin Malı Tibet Bayrakları - Son Dakika
Dünya

Çin Malı Tibet Bayrakları

Çin Malı Tibet Bayrakları

Ucuz Mallarıyla Tüm Dünyayı İstila Eden Çin'in, Kendisine Karşı Özgürlük Mücadelesi Veren Tibet Bayraklarını da İmal Ettiği Ortaya Çıktı.

30.04.2008 01:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ucuz mallarıyla tüm dünyayı istila eden Çin’in, kendisine karşı özgürlük mücadelesi veren Tibet bayraklarını da imal ettiği ortaya çıktı.

PEKİN’e karşı özgürlük mücadelesi veren Tibet’in bayraklarının da ucuz ve kalitesiz mal cenneti olan Çin’de üretildiği ortaya çıktı. Hong Kong’da yayınlanan Ming Pao Gazetesi’ne göre, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde bir atölyeye baskın düzenleyen polis, ’özgür Tibet’ bayrakları ele geçirdi. "Sürgündeki Tibet hükümeti bayrağı" siparişlerini yetiştirmeye çalışan işçiler, yalnızca renkli bayraklar yaptıklarını düşündüklerini, bayrağın anlamını bilmediklerini söylediler.

Fabrikada çalışan işçilerden bazılarının, bayrağın amblemini televizyonda yayımlanan protestolarda gördüğünü hatırlaması ve yetkilileri uyarması sonucu olayın ortaya çıktığı belirtildi. Fabrika sahibi de polise amblemlerin ülke dışından sipariş edildiğini ve "bağımsız Tibet" için olduğunu bilmediğini söyledi.

Çin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları nedeniyle Tibet sorununu yeniden gündeme getiren Tibetli muhalifler ve yandaşları, Olimpiyat meşalesinin geçtiği her yerde gösteriler düzenliyor. Olimpiyat meşalesi, cuma günü Hong Kong’a varacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çin Malı Tibet Bayrakları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement