Cnr Tır Expo Fuarı 29 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Cnr Tır Expo Fuarı 29 Mayıs'ta Başlayacak

Otomotiv sektörünün ihracatına katkı sunmayı hedefleyen CNR TIR EXPO Fuarı, 29 Mayıs 1 Haziran tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.

09.05.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotiv sektörünün ihracatına katkı sunmayı hedefleyen CNR TIR EXPO Fuarı, 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.

CNR Sektörel Fuarcılık açıklamasına göre, CNR Sektörel Fuarcılık organizasyonu ve Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) iş birliğiyle 40 bin metrekare alanda düzenlenecek CNR TIR EXPO Fuarı treyler piyasası paydaşları bir araya getirecek.

Toplamda 150 firmanın katılımı ile düzenlenecek fuarda konteyner, taşıyıcı, kamyon, çekici, damper, tente ve 'kayar branda' gibi kadar çok sayıda ürün sergilenecek.

TREDER Başkanı Kaan Saltık, fuara ilişkin değerlendirmesinde, Türk treyler sektörünün dünyanın 10'uncu büyük üreticisi konumunda bulunduğunu ve Avrupa'nın en büyük ikinci pazarına sahip olduğunu kaydetti. Sektörün yılda 30 binden fazla üretim  potansiyeli olduğunu aktaran Saltık, " Türkiye'de şasiden komple bitmiş ürüne kadar her tip treyler üretilebiliyor. Avrupa Birliği ülkelerinden, Rusya'ya, Ortadoğu'ya ve Türki Cumhuriyetler'den Afrika'ya kadar 40'a yakın ülkeye treyler ihraç ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Treyler ihracatının 2013 yılında yüzde 12 oranında artarak 220 milyon dolara yükseldiğini belirten Saltık, 2014 yılında fuarın da kaktısı ile ihracatın ciddi oranda artacağını bildirdi.

Sektörün üretim hacminin 2013 yılında 21 bin 500 adet civarında olduğuna da değinen Saltık, önümüzdeki yıllarda sektör üretiminin yine yükseliş trendinde olacağını kaydetti.

Fuara 15 bin sektör profesyonelinin katılımı hedefleniyor

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, yerli ve yabancı 150 firmanın katılacağı fuarda,  treyler, ağır ticari araçlar, üst yapı ve yan sanayi ürünleri sergilenecek. Fuarda,  Koluman, Yalçın Dorse, Seyit Usta, OK Kardeşler, Mercedes, EMK Treyler, Özgül Treyler, BPW, Tırsan, Otokar, Krone gibi sektörün önde gelen firmaları son teknolojilerle donatılmış ürünleri ile yer alacak. CNR TIR EXPO Fuarı'na Orta Doğu, İran ve Türki Cumhuriyetlerden alım grupları gelecek.

Fuara, 15 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Cnr Tır Expo Fuarı 29 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement