Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı - Son Dakika
Yaşam

Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı

Ordu'da koronavirüs gerekçe gösterilerek 5 yaşındaki çocuğunun velayeti geçici olarak babasına verilen hemşire Cemile Deniz, mahkemenin verdiği yeni kararla mutlu oldu. Deniz, "Doğru olan karar buydu. Yargının yanlış alınan kararı düzeltmesinden çok mutluyum" dedi.

03.12.2020 16:26  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da karşılıklı olarak birbirlerine boşanma davası açan Cemile ve Mehmet Atakan Deniz çiftinin 5 buçuk yaşındaki çocukları Şükrü Kuzey'in velayeti anneye verildi. Ancak baba Mehmet Atakan Deniz, eşinin ambulans hemşiresi olduğu ve sürekli evlere girip çıktığı için çocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu ileri sürerek, velayetin kendisine verilmesi talebiyle 13 Temmuz'da mahkemeye başvurdu. Ara kararında mahkeme heyeti, 'geçici velayetin babaya verilmesi çocuğun yüksek yararına olacaktır' diyerek, velayeti babaya verdi. Verilen karara avukatı aracılığı ile itiraz eden Cemile Deniz, Ordu 2. Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman bilirkişi heyetinden rapor istedi.

"ANNE ŞEFKATİNE İHTİYACI VAR" DİYEREK ANNEYE İADE EDİLDİ

Bilirkişiler, anne ve babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamları inceledi. Çocuk da dahil psikolojik durumlarına bakıldı. Sosyal inceleme raporunda çocuğun 5 buçuk yaşında olduğu, annenin ona gerekli uygun ortamı evinde sağladığı ve çocuğun yaşı itibarıyla anne ilgisine ve şefkatine ihtiyacı olduğu gerekçesiyle annede kalmasını uygun buldu. Mahkeme de uygun bularak çocuğu anneye iade etti.

Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı

"YANLIŞ OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM KARARDAN DÖNÜLMESİNE ÇOK MUTLUYUM"

Anne Cemile Deniz, çocuğuna yeniden kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Öncelikle hatalı ve benim için yanlış olduğunu düşündüğüm alınan karardan geri dönülmesinden çok mutluyum. Akşam da inşallah çocuğumu alacağım. Doğru olan karar buydu. Yargının yanlış alınan kararı düzeltmesinden çok mutluyum. Herkes buna tepki gösterdi, Covid-19'un bize bir gerekçe sunulmasına çok şaşırdılar. Biz sağlıkçılar bu kadar can ve başla mücadele ederken, insanın can damarı evladıdır. 'Biz de bunlarla mı mücadele edeceğiz?' diye sağlık çalışanlarından da çok büyük tepkiler geldi" dedi.

"BANA, MESLEĞİM VE ÇOCUĞUM ARASINDA TERCİH HAKKI BIRAKILMAMALIYDI"

"Benim sonucum bu anlamda da çok merak ediliyordu, benim durumumda olan çok insan var" diyen Cemile Deniz, "En azından bu karardan dönülmesi herkesin yüreğine su serpti ve adaletin aldığı karardan dolayı rahatladılar. Bu 4 günlük süreçte beni hiç yalnız bırakmadılar. Ben anne mi olayım, mesleğimi mi devam ettireyim. Bana tercih hakkı bırakılmamalıydı, buradan Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız da çok sahip çıktılar. Bu yanlış kararın düzelmesinde olumlu şeyler duydum" şeklinde konuştu.

Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı

Hemşire Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnşallah yanlış diye düşündüğümüz bu emsal karar kimseye örnek olmaz ve olmamalı. Mahkemenin de bu konuda sağlıkla ve çocuğun sağlığı ile ilgili bu kararı aldığını düşündüm. Ancak delil ve herhangi bir ispat olmadan alınması bizi mahvetti. Davama bakan hakime hanım bilirkişiler görevlendirdi ve dosyalar incelendi. Çocuğun yaşı itibarıyla ve anne sevgisine muhtaç olması nedeniyle de doğru kararını verdi."

Hemşire Cemile Deniz, çocuğuna kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

"BÖYLE BİR KARARLA KARŞILAŞMAK BİZİ ŞOKE ETTİ"

Cemile Deniz'in avukatı İrfan Demir ise, daha duruşmalara girmeden önce bu şekilde bir kararla karşılaşmanın kendilerini şoke ettiğini söyledi. Bu dönemde hemşire Cemile Deniz'in duygusal dönemlerden geçtiğini ifade eden Demir, "Cemile hanımın çocuğundan ayrılması beni de etkiledi ama bunu yansıtmadan itirazlarımızı yaptık. Sonuçta adalet yerini buldu. Bu tür kararlar emsal karar olmaz. Gerek geçici velayetin babaya veya anneye verilmesi hiçbir şekilde emsal teşkil etmez. Bu her olayın özelliğine göre mahkemece değerlendirilecek husustur. Ancak bizi çerçeveleyen belirli kurallar vardır. Eğer anne psikolojik olarak çok rahatsız olsaydı, çocuğuna ve evine karşı şiddet gösteren herhangi birisi olsaydı, mahkeme çocuğun babaya verilmesini uygun da görebilirdi" diye konuştu.

"KORONAVİRÜSÜN GEREKÇE GÖSTERİLMESİ BİZİ ÜZDÜ"

"Ancak bizim olayımızda böyle bir şey olmadığı gibi, hiçbir maddi delile dayanmayacak şekilde sadece koronavirüs gerekçe gösterilerek çocuğun elimizden alınması bizi çok üzdü" diyen Avukat İrfan Demir, "Böyle bir kararın da artık emsal teşkil etmeyeceğini bekliyoruz. Türkiye'de bu şekilde mahkemelere başvurulduğunu da duyuyoruz, babaların maalesef bu hakları kötüye kullanabildiklerini duyabiliyoruz. Hiçbir mahkemenin bundan sonra sadece bu gerekçe ile anneleri çiğnetmeyeceğini bekliyoruz" dedi.

Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çocuğuna yeniden kavuşan Cemile hemşire: Koronavirüsün gerekçe gösterilmesi çok şaşırtıcıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı
    10:10 Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekipleri, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, koruma başlığı ve gözlüğü kullanımı, geçiş hakkı ve önceliği, sağa ve sola dönüş kuralları gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Jandarma ekipleri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

  • Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?
    09:50 Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi. Ancak bu sefer de videodaki kadının Kate olmadığı iddiası gündeme geldi.

  • Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi
    09:48 Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi

    Bursa'da bir temizlik görevlisi, yanına gelen sokak köpeğinin sırtını elindeki süpürge ile temizledi. Yüz gülümseten anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.

  • Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor
    09:44 Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılarak fiziki tedavisi yapıldı. Kaybettiği bacağına protez takılan Akkoç, artık yürüyebiliyor.

  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.


Advertisement