Çocuğunuzun Hayal Gücünü Artıracak 10 Uzay Başlığı - Son Dakika
Teknoloji

Çocuğunuzun Hayal Gücünü Artıracak 10 Uzay Başlığı

Çocuğunuzun Hayal Gücünü Artıracak 10 Uzay Başlığı

Hem kız hem de erkek çocuklarının ilgisini çekecek 10 uzay başlığı! Motivasyon çok önemli. Eğer ilham verecek bir şey kalmadı diye dert ediyorsanız size uzaydan başlayın diye öneride bulunuyoruz.

21.09.2020 10:17  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hem kız hem de erkek çocuklarının ilgisini çekecek 10 uzay başlığı! Motivasyon çok önemli.

Eğer ilham verecek bir şey kalmadı diye dert ediyorsanız size uzaydan başlayın diye öneride bulunuyoruz. Eğlenceli bir yazma becerisi geliştirme projesi olarak herhangi birini seçebilirsiniz.

Özellikle erkek çocuklarının ilgisini çekeceğine inandığımız başlıklar umarız herkesi heyecanlandırır ve yazı yazmaları için yardımcı olur. Derslerinizi renkli kağıt ve resimli bordürler ile cazipleştirdiğinizde kimbilir kaç yaratıcı yazar çıkacak sınıfınızdan.

Ay Üssü

"Ay üzerinde yaşamak nasıl olurdu hiç düşündünüz mü çocuklar?" diye başlayıp çocukları Ay üssü hakkında ve Ay'da Dünya'yı seyrederek büyümekle ilgili bir yazı yazmaya teşvik etmeyi denediniz mi? Bırakın hayal güçleri canlansın ve anlatsınlar Ay'da bir gün neler yaptıklarını.

Mars'a Yolculuk

Mars gündemden inmez oldu. O kadar çok bilgi var ki ellerinde Mars'a yolculuktan bahseden bir kısa hikaye yazmalarını isteyin. Yolculuk ne kadar sürecek? Astronotlar ne yiyecek? düşündürücü sorularla başlayıp gerisini onlara bırakın, hele Netflix'te Away'i görenler varsa hemen başlayacaklardır anlatmaya.

Plüton Gezegen Olmalı mı Olmamalı mı?

Plüton ben okula giderken gezegendi ama artık değil! Bu değişiklik hakkında ne düşünüyor acaba çocuklar? Plüton eski ünvanına tekrar kavuşmalı mı yoksa gerçekten cüce gezegen olarak kalmaya devam mı etmeli? Bundan daha keyifli bir araştırma konusu var mı acaba? Grup olarak gezegen nedir diye araştırmakla başlayıp güzel bir tartışmadan sonra Tartışmayı yazılı metne dökebilirler.

Güneş'in Hayatı

Güneş kaç yaşında? Güneş'in nasıl bir hayatı var? Neler yapıyor her gün? Güneş'in tecrübeleri hakkında bir oyun yazabilirler, cayır cayır bir sıcaklık yayıp her saniyesini ışık ve ısı yaymakla geçiren bir yıldız ve onun sayesinde insanlara ev sahipliği yapan güzel gezegen Dünya arasında bir diyalog mesela. Güneş yaşlandıkça neler görür etrafında?

Yıldızlar

Evrende kaç tür yıldız var? Araştırmak için ne yapardınız? Hangi yıldızlarda hayat olabilir?

Dünya Dışında Hayat var mı?

Gündüz bulutlara, gece yıldızlara bakıp gerçekten oralarda bir yerlerde hayat var mı diye düşünmüş olmamanız imkansız. Gerçekten zeki yaratıklar mı yoksa basit minik hoplayıp zıplayan birşey mi bu uzaylılar?  Bu konuda birşeyler yazmadan bir gece önce gökyüzünü seyrederek başlayın yolculuğa. Neler çekecek acaba dikkatlerini?

Uzaylılar Neye Benziyor, Nasıl Yaşıyorlar?

Çocuğunuzun Hayal Gücünü Artıracak 10 Uzay Başlığı

Sorularla hayal güçlerini canlandırın. Uzaylılar ne yerler, ne içerler? Yaşadıkları yer neye benzer? Ne iş yaparlar? birbirleriyle nasıl iletişim kurarlar, hatta biz onlarla nasıl konuşur ve anlaşırız?

Bir Masalı Uzaya Taşıyın

Eski bir hikaye ya da masal yeni bir mekana uyarlansa? Mesela yıldızlara taşınsa. Sevdikleri bir hikayeyi bir uzay gemisine veya ilgilerini çeken bir gezegene taşısınlar günümüzde yaşanan teknolojik değişimle anlatsınlar hem yazsınlar hem eğlensinler.

Uzay Yolculuğu

Dünya üzerinde kıtalar arası yolculuk yaptığımız gibi gezegenden gezegene, galaksiler arası yolculuk yaptığımızı bir düşünün. Çocuklar için hayat nasıl olurdu? Farklı bir hayat düşünün ve bunu bir şiirle ifade edin...

Uzay İstasyonları

Rapor yazsınlar mesela bu istasyonlar hakkında. Tarihçelerini araştırsınlar ya da gelecekle ilgili görüşlerini anlatsınlar. Öğrencilerin ilgisine göre yön verin konuya. Uzman sizsiniz.

Uzay yazı yazmak isteyenlere sonsuz kaynaklarla dolu. Başlıkları bir 'hook' olarak kullanın ve biraz zaman verin gerisi onların hayal gücüne kalmış.

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Çocuğunuzun Hayal Gücünü Artıracak 10 Uzay Başlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement