Çocuklara Drama ve Resim Kursu - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Drama ve Resim Kursu

Çocuklara Drama ve Resim Kursu

Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen drama ve resim atölyeleri çocukların kişisel gelişimine katkı sağlıyor.

02.03.2012 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından organize edilen drama ve resim atölyelerinde çocuklar, gönüllü öğretmenlerin destekleriyle hem sanatın inceliklerini öğreniyor, hem de özgüven kazanıyor.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi, çocukların toplumsal sorumluluk kavramını tanımasına ve topluma karşı olan sorumluluklarının gelişimine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Gönüllü öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen drama ve resim atölyelerinde, çocuklar yeteneklerini ortaya çıkartıyor. Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleşen eğitimlere, çocuklar da büyük ilgi gösteriyor.

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Sorumlusu Ayşe Zeynep Kılınç, çocukların toplumsal sorumluluk değeri taşıyan projeleri gerçekleştirmeleri için destek olduklarını söyledi. Çocukların özgüven ve sorumluluk duygularını kazanmalarını hedeflediklerini belirten Kılınç, çocuklara yönelik yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturduklarını ve çocukların yaşadıkları ortamın farkına varmalarını sağladıklarını ifade etti. Kılınç, 8-16 yaş grubu arasındaki çocukların katılabildiği eğitim çalışmalarına, sanata ve sosyal faaliyetlere ilgi duyan tüm çocukları davet etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, konsey çatısı altında çocukların bireysel gelişimlerine katkı sağlayan çalışmalar da yapıldığını dile getirdi. Farklı kesimlerden gelen çocukların ulusal ve uluslararası faaliyetlere katılmalarını sağladıklarını söyleyen Pala, "Çocukların, temel kişisel beceriler kazanmalarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bursa Kent Konseyi Çocuk meclisimizin etkinlikleri diğer kentlere ve Bursa ili içerisinde bulunan birçok kuruma örnek oluyor" dedi.

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafında gerçekleştirilen drama atölyesi Onur Bayraktar'ın, resim ve sanat uygulamaları çalışmaları ise Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Çocuk Sanat Komisyonu'ndan Nefize Gökalp, Ümran Topsakal, Ramazan Alper, Sema Balıkçıer, Zafer Özenbaş, Türkan Uz ve Seçil Yavuz'un eğitmenliğinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklara Drama ve Resim Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement