İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar - Son Dakika
Dünya

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

ABD'de 70 kişiyle başlayan Filistin'e destek protestoları tüm ülkeye yayılırken gösteriler sırasında en az 570 kişi gözaltına alındı. Polise yalnızca "Öğrencilere ne yapıyorsunuz?" diye soran Emory Üniversitesi'nde görevli ekonomi profesörü Caroline Fohlin de gözaltına alınanlar arasındaydı. Fohlin'in ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüntüler ülkede infial yaratırken, gazeteler "Ülkemiz İsrail'e destek olmak için akademisyenlerimizi göz göre göre tutukluyor" manşetleri attı.

26.04.2024 09:58  Güncelleme: 10:30

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde 1 hafta önce 70 kişiyle başlayan ve üniversite yönetimi ile öğrencileri karşı karşıya getiren Filistin yanlısı protestolar, ülkedeki birçok saygın üniversiteye yayıldı.

EN AZ 570 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma tepki gösteren öğrencilere ve öğretim üyelerine sert şekilde müdahale ederken, New York Üniversitesi'nde 120, Columbia Üniversitesi'nde 100, Emerson Kolejinde 100, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde 90, Yale Üniversitesi'nde 60, Teksas Üniversitesi'nde 50, Indiana Üniversitesi'nde 33, Minnesota Üniversitesi'nde 9, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde 5 ve Kaliforniya Eyaleti Politeknik Üniversitesi'nde 3 olmak üzere en az 570 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

MEZUNİYET TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, Güney California Üniversitesi 10 Mayıs'ta yapılması planlanan diploma töreninin yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Tören katılımcılarına yönelik güvenlik incelemesinin zaman gerektirdiği belirtilen açıklamada "Geleneksel olarak 65 bin öğrenci, aileleri ve arkadaşlarını kampüsümüze getiren tören iptal edilmiştir" denildi.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

PROFESÖRÜ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALDILAR

ABD'deki gösteriler sırasında bugün kaydedilen bir görüntü ise infial yarattı. Filistin yanlısı protestolara destek veren öğrencilere sert müdahale eden polislere "Ne yapıyorsunuz?" diye soran Emory Üniversitesi'nde görevli ekonomi profesörü Caroline Fohlin ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

"AKADEMİSYENLERİMİZ GÖZ GÖRE GÖRE TUTUKLANIYOR"

Profesör Fohlin'in yerlerde sürüklendiği gözaltı görüntüleri ABD'de büyük tepkilere neden olurken, bazı gazeteler "Ülkemiz İsrail'e destek olmak için akademisyenlerimizi göz göre göre tutukluyor" manşetleri attı.

İnfial yaratan görüntü! Filistin\'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

Son Dakika Dünya İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Sinan Acar: sözde uygar demokratik insan haklarına son derece duyarlı ABD..Ortadan 2 ye bölüneceğin günlerde gelecek 53 0 Yanıtla
    Ahmet Akkaya: inşallah 8 0
  • Serkan Polat: Endiseliyiz,amerika hukumetini demokrasiye davet ediyoruz 27 0 Yanıtla
  • emiromeryahya Arslan: Hani bir kesim vardı özgürlükler ülkesi diyordu ve çocuklarını orada doğurup oranın vatandaşı oluyordu Ne yaparsanız yapın 100 sene yaşayın yine ölüm gelecek 12 0 Yanıtla
  • Ahmet Akkaya: profesöre ve öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. rahatlarını bozmamak için etliye sütlüye karışmayan islam aleminide ALLAH 'a havale ediyorum... 10 0 Yanıtla
  • Ümit Atılgan: ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ.... 4 0 Yanıtla

Advertisement