Çocukların Gözünden 15 Temmuz - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocukların Gözünden 15 Temmuz

Çocukların Gözünden 15 Temmuz

FETÖ'nün darbe girişiminde demokrasi mücadelesiyle öne çıkan Kahramankazan ilçesinde öğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir piyesle sahneye aktardı.

15.12.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişiminde demokrasi mücadelesiyle öne çıkan Kahramankazan ilçesinde öğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir piyesle sahneye aktardı.

Piyesin temsili sırasında bazı izleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası kapsamında Kahramankazan İmam Hatip Ortaokulu tarafından Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Samet Cantürk Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi.

Kur'an okunması ve şehitler için dua edilmesiyle başlayan etkinlikte bir grup Suriyeli öğrenci, "Ben Suriyeyim" adlı oratoryo gösterisi ile ülkelerinde yaşanan zulmü anlattı.

Programda öğrencilerin hazırlayıp oynadığı ve 15 Temmuz darbe girişiminde Kahramankazan halkının Akıncı Üssünde verdiği mücadeleyi anlatan "Diriliş" adlı piyes sahneye kondu.

Bir evde televizyon seyreden ailenin darbe girişiminden haberdar olmasıyla başlayan oyunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla vatandaşların meydana çıkması, Akıncı Üssü'ne gidişi, üssün elektriğinin kesilmeye çalışılması, uçakların görüş alanının kapatılması için saman balyalarının yakılması ve askerlerin halkın üzerine ateş açması sahneleri canlandırıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananları çocukların gözünden izleme imkanı bulan bazı izleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Okul Müdürü Ahmet Tahiroğlu etkinlik sonrası yaptığı açıklamada programı düzenlemekteki amaçlarının öğrencilerin insan hakları ihlalleri konusunda bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, özellikle Halep'te yaşanan zulme dikkat çekmek için Suriyeli öğrencileri programa dahil ettiklerini söyledi.

Etkinliğin en dikkat çekici bölümünün, Kazan halkının 15 Temmuz'da verdiği mücadelenin konu alındığı tiyatro gösterisi olduğunu kaydeden Tahiroğlu, "Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı tiyatro gösterimiz büyük beğeni aldı. O günü çok canlı bir şekilde adeta yeniden yaşadık, duygulananlar oldu, ağlayanlar oldu." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocukların Gözünden 15 Temmuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement