Çocuklarını Okutabilmek İçin Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklarını Okutabilmek İçin Destek Bekliyor

Mardin'de eşi tarafından terk edilen evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan 3 çocuk annesi kadın, çocuklarının eğitimi için yardım bekliyor

08.01.2014 12:30  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de eşi tarafından terk edilen evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan 3 çocuk annesi kadın, çocuklarının eğitimi ve açık kalp ameliyatı olan kızının tedavisini sürdürebilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Enser Mahallesi'nde kiralık bir evde 3 çocuğu ile yaşayan Arzu Demir (37), maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi tarafından terk edildiğini, eşinden ayrıldığında hiçbir gelirinin olmadığını söyledi.

Yaklaşık 9 yıl önce eşiyle ayrıldıklarını anlatan Demir, "Eşim Almanya'ya çalışmaya gideceğini söyleyerek beni kandırdı. Çalışmaya gideceği için anlaşmalı ayrıldık. Bize, 'Ben gideyim sonra sizi de yanıma alacağım' dedi. Ancak bir daha arayıp sormadı. Nafaka da alamıyoruz. Evlere temizliğe giderek çocuklarımın geçimini sağlamaya çalışıyorum. Ancak çok zor durumdayız" dedi.

"Ağır kış şartlarına rağmen evime soba dahi kuramadım. Artık elektrik ve su faturalarımı dahi ödeyemez hale geldim. Tek istediğim evimin geçimini sağlayabileceğim, çocuklarıma bakabileceğim bir iş bulmak. En büyük arzum çocuklarımı okutabilmek" diyen Demir, Valilikçe yapılan yardımların borçlarını ödemeye yetmediğini belirtti.

Demir, şöyle dedi:

"Allah razı olsun Mardin Valiliği yardımcı oluyor ancak biriken borç nedeniyle bu yardım da yeterli olmuyor. Geçen yıl Ankara'da Yüksek İhtisas Hastanesinde kalbinde delik bulunan ve açık kalp ameliyatı olan kızım Merve'yi imkansızlıklar nedeniyle kontrole götüremiyorum. 18 yaşından küçük olduğu için ameliyatı ücretsiz yapıldı. Ancak 6 ayda bir kontrole gitmesi gerekiyor."

Merve Ünal da maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemediğini ancak açık öğretime kayıt yaptırdığını anlatarak, kayıt parasını dahi vermekte zorlandıklarını söyledi.

8. sınıftan sonra okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Ünal, "Kalbimdeki delik ameliyatla kapatıldı. Ancak kontrole gidemiyorum. Evimiz soğuk olması ve annemizin zor şartlar altında bize bakması beni üzüyor. Okumak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklarını Okutabilmek İçin Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement