Çok Kısa Filmler Festivali" Başladı - Son Dakika
Güncel

Çok Kısa Filmler Festivali" Başladı

Muratpaşa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Çok Kısa Filmler Festivali" başladı.

10.06.2017 11:45

Muratpaşa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Çok Kısa Filmler Festivali" başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 yıllık bir geçmişi olan 30 ülke ve 90 şehirde eş zamanlı gerçekleşen Çok Kısa Filmler Festivali, Türkiye'de Muratpaşa Belediyesi ev sahipliğinde Antalya'da ve eş zamanlı olarak da İstanbul'da sinemaseverlerle buluştu.

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Sinema Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen festival, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de başladı.

Gösterimleri ve atölyeleri ücretsiz olan festivalin açılışını Belediye Başkanı Ümit Uysal ile sinema ve tiyatro oyuncusu Bennu Yıldırımlar gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Uysal, estetiğe ve sanata ihtiyaç olduğunu belirterek, ince görüşlü yeni nesiller, dünyaya bakış açısı olan duyarlı kuşaklar yetiştirmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Muratpaşa'nın sadece belediyeciliğin temel hizmet alanlarında değil, sanat ve spor aktivitelerin de Türkiye'nin sayılı belediyeleri arasında yer aldığını vurgulayan Uysal, "Bunu sizlerin desteğiyle komşularımızla, çocuklarımızla ve gençlerimizle hareket ederek gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Uysal, kısa filmin, sinemanın özgün bir alanı, özgür bireylerin dünyası olduğuna dikkat çekerek, kendisinin de geçmişte kısa film denemesi yaptığını kaydetti.

Antalya Sinema Derneği Başkanı Sidar Serdar Karakaş moderatörlüğünde oyuncu Bennu Yıldırımlar, festival için katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çok Kısa Filmler Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement