Cömertlikte Akarsular Gibiydi - Son Dakika
Güncel

Cömertlikte Akarsular Gibiydi

Cömertlikte Akarsular Gibiydi

Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında Mahmud Sami Ramazanoğlu Efendi'yi anlatan Safa Vakfı görevlisi Mustafa Doğan, "Cömertlikte akarsular gibiydi.

31.05.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu'yu Mayalayanlar programında bir büyük gönül sultanı Mahmud Sami Ramazanoğlu Efendi anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe
Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

O HEPİMİZE ÖRNEK BİR İNSANDI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mahmud Sami Ramazanoğlu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Mahmud Sami Ramazanoğlu Efendi'nin Anadolu'nun gerçek kahramanlarından biri olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "O, bir ahlâk abidesi, bir örnek insandı. Bugün toplumumuzun bu günlere gelmesinde çok büyük alın teri olan bir gönül sultanıydı. Rabbim, böylesi gönül sultanlarını bu topraklardan eksik etmesin. Çünkü gönül sultanlarımız eksik olduğu zaman bu topraklardan nelerin çıkacağını 15 Temmuz'da gördük" dedi.

DÜNYA MALINA ÖNEM VERMEZDİ

Safa Vakfı'nda görevli Mustafa Doğan da Mahmud Sami Ramazanoğlu'nun hayatından önemli kesitler anlattı. Mahmud Sami Ramazanoğlu'nun gerçek bir Allah dostu olduğunu söyleyen Doğan, "O, güzel bir insan ve edep timsaliydi. Az yemek yer, az uyur, gerekmediği sürece konuşmazdı. Gecenin büyük kısmında namaz kılardı. Cömertlikte akarsular gibiydi. Fakir, fukarayı gözetirdi. Dünya malına önem vermeyen Mahmud Sami Efendi, babasından kendisine kalan 553 dükkan ve binlerce dönüm araziyi ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştır" diye konuştu.
GRUP RAVZA'DAN İLAHİLER VE NAATLAR
Program sonunda Grup Ravza, Esenlerlilere bir konser verdi. Dillerden dillere dolaşan ilahilerin yanı sıra naatlar da seslendiren gruba, zaman zaman Esenlerliler de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cömertlikte Akarsular Gibiydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement