Cordon Bleu Paris'te Bulgur Akşamı - Son Dakika
Güncel

Cordon Bleu Paris'te Bulgur Akşamı

Cordon Bleu Paris\'te Bulgur Akşamı

Gastronomi yazarı ve şef Sevim Gökyıldız, dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Cordon Bleu'de bulgur temalı bir sunum yaptı.

25.10.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastronomi yazarı ve şef Sevim Gökyıldız, dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Cordon Bleu'de bulgur temalı bir sunum yaptı.

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Cordon Blue okulu işbirliğiyle Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen sunumda Gökyıldız, şef Leyla Güz Brossard ve Fransız meslektaşı Frederic Lesourd konuklara bulgur içerikli yemekler hazırladı.

Gökyıldız, bulgurun Türk mutfağındaki yerine değinerek, Türkiye'nin coğrafi konumu ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının gastronomik açıdan büyük bir zenginlik oluşturduğunu söyledi.

Bulgurun magnezyum ve fosfor yönünden oldukça zengin olduğuna dikkati çeken Gökyıldız, özellikle Ortadoğu mutfağında çok sık kullanıldığını kaydetti.

Gökyıldız, sunumuna mercimek köftesi ve tavuklu keşkek yaparak başlarken, keşkekin yalnızca Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da bilindiğini ve Arapça harisa olarak isimlendirildiğini ifade etti.

Keşkekin ardından sebzeli bulgur pilavı ve irmik helvası pişiren Gökyıldız, irmik helvasının yapımına dair birkaç püf noktasını katılımcılarla paylaştı.

Gökyıldız'ın ardından Fransız şef Lesourd konuklara İtalyan mutfağına ait karidesli carpaccio ve Ortadoğu mutfağına ait tabbule hazırladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cordon Bleu Paris'te Bulgur Akşamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement