Costa Gavras: "Çipras 5 Ayda Böldüyse Avrupa Bütün Değilmiş Demek." - Son Dakika
Dünya

Costa Gavras: "Çipras 5 Ayda Böldüyse Avrupa Bütün Değilmiş Demek."

Costa Gavras: "Çipras 5 Ayda Böldüyse Avrupa Bütün Değilmiş Demek."

Yunanistan'ın boğuştuğu ekonomik kriz ve beraberinde getirdiği sorunlar bir Costa Gavras filmi olabilecek siyasal ve sosyal dram izleri taşıyor.

10.07.2015 22:47

Yunanistan'ın boğuştuğu ekonomik kriz ve beraberinde getirdiği sorunlar bir Costa Gavras filmi olabilecek siyasal ve sosyal dram izleri taşıyor. Fransa'da yaşayan, muhalif politik sinemanın simgelerinden ünlü Yunan yönetmen Costa Gavras, Global Conversation'da konuğumuz.

Costa Gavras kimdir?

Yunan yönetmen Costa Gavras, 1933 yılında Yunanistan'da doğdu, 1951 yılında öğrenim görmek için gittiği Paris'te uzun yıllar kaldı.

Filmlerinde politik temaları sık kullandı, iktidarları eleştiren toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunları temel alan senaryoları filmleştirdi.

Sinema dünyasının pek çok önemli ödülüne layık görüldü.

Costa Gavras, Yunanistan'da geçtiğimiz aylarda seçimlerden galip çıkarak başbakan olan sosyalist Syriza Partisi lideri Alexis Çipras'a desteğini açıklamasıyla da gündeme geldi.

Costa Gavras, bizimle birlikte olduğunuz için teşekkürler. Filmlerinizde hep, tek başına yerleşik düzene direnen bir kahraman oluyor. Alexis Çipras yeni kahramanınız

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 10 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Costa Gavras: 'Çipras 5 Ayda Böldüyse Avrupa Bütün Değilmiş Demek.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement