Çubuk'ta İşçiler Toplu Sözleşme İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta İşçiler Toplu Sözleşme İmzaladı

Çubuk'ta belediyede çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi, Hizmet İş Sendikası ile Çubuk Belediyesi arasında imzalandı.

18.02.2014 12:25

Çubuk'ta belediyede çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi, Hizmet-İş Sendikası ile Çubuk Belediyesi arasında imzalandı.

2014-2016 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi, belediyede çalışan 70 işçiyi kapsıyor. Çalışanlara sosyal haklarının yanı sıra belediye imkanları ölçüsünde maaşlarına yüzde 30 oranında zam öngören toplu sözleşmenin imza törenine, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Kazım Çakır, sendika yöneticileri ve belediye çalışanları katıldı.

Yapılan sözleşmeye göre en düşük bir işçinin 61 TL olan taban ücreti 80 TL'ye, en yüksek işçinin 76 TL olan taban ücreti 92 TL'ye çıkartıldı. Sosyal paket ücretlerinden yol yardımı 80 TL'ye, yemek yardımı 13 TL'ye yükseltildi. Kurban ve Ramazan bayramlarında 500 TL bayram yardımı verilirken, ikramiyeler daha önceki yıllarda 97 yevmiye verilirken, yapılan sözleşmeyle 112 yevmiyeye çıkarıldı.  Bunlarla birlikte birinci yıl için zam yüzde 15, ikinci yıl içinde zam yüzde 15 olmak belirlendi.

Sözleşmenin imza töreninde konuşan Hizmet -İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Kazım Çakır, Başkan Özden'in işçiyi seven bir insan olduğunu söyleyerek, "Belediye Başkanımız sağ olsun istediklerimizi geri çevirmeyerek işçilere gerekli zammı yaptı. Ciddi manada ülke gerçeklerinin üzerinde bir sözleşme olmuştur. Yapılan bu zamlar ile Belediye Başkanımız bir kez daha işçinin yanında olduğunu göstermiştir. Biz Belediye Başkanımıza işçilerimiz adına teşekkür ederiz. Her iki tarafı da memnun eden bir toplu sözleşme imzaladık" diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen çalışanın hakkına öncelik verdiğinin altını çizen Başkan Özden, "Belediyede çalışan olmadan belediye başkanı yalnız başına bir şey yapamaz. İlçe çalışanlar sayesinde temiz, sağlıklı ve pırıl pırıl. Çalışanlar belediye başkanının eli, kolu, ayağı, gözüdür. Çalışanlar iyi çalışırsa, hakkıyla çalışırsa ve belediye başkanının sorumluluğunda çalışırsa ilçemiz dört dörtlük olur. Aldığınız maaşları evlerinizde huzurla afiyetle yiyin, hepinize hayırlı uğurlu olsun " şeklinde konuştu.

Daha sonra taraflar birlikte toplu iş sözleşmesini imzalarken, işçiler Başkan Özden'e desteklerinden dolayı çiçek sundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta İşçiler Toplu Sözleşme İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement