Çubuk'ta sokak hayvanları için kulübe - - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta sokak hayvanları için kulübe -

Çubuk\'ta sokak hayvanları için kulübe -

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çubuk Belediyesi, sokak hayvanlarının telef olmasını engellemek için ilçenin muhtelif yerlerine kulübe yerleştirdi.

09.01.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çubuk Belediyesi, sokak hayvanlarının telef olmasını engellemek için ilçenin muhtelif yerlerine kulübe yerleştirdi.

Soğuk havanın etkili olduğu Çubuk'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çubuk Belediyesi, kedi ve köpeklerin soğuktan telef olmasını engellemek için ilçenin muhtelif yerlerine kulübe koydu. Başta ilçe merkezindeki koruluklar olmak üzere sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere ilk etapta 15 kulübe yerleştirildi.

Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle sokakta kalan kedi ve köpekleri düşünerek, şehrin uygun yerlerine kulübe yerleştirdiklerini söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, burada barınacak kedi ve köpeklerin bakımlarını yapacaklarını ve yiyecek ihtiyaçlarının da karşılayacaklarını belirtti.

Bu projeye, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğünün çok büyük destek verdiğini anlatan Topçu, "Daha önce sokak hayvanlarının barınması için çadırlar kurmuştuk. Şimdi ise Doğa Koruma Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğünün katkıları ile sokakta yaşayan kedi ve köpekler için kulübeler yapıldı. Artık kedi ve köpeklerimizin bir nevi evleri var. İlk etapta hazırlanan 15 kulübe ilçe merkezinde bulunan koruluklar başta olmak üzere, merkezin dışındaki ormanlık alanlara yerleştirildi. Vatandaşlarımızdan bizim tek isteğimiz var, kedi ve köpeklerin bakımında yardımcı olmalarıdır. Bu konuda emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye ve bize destek olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta sokak hayvanları için kulübe - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement