Çubuklular  'aşure ve Birlik Günü'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Çubuklular  'aşure ve Birlik Günü'nde Bir Araya Geldi

Çubuklular  \'aşure ve Birlik Günü\'nde Bir Araya Geldi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden: "Hükümetimizin kardeşlik projesine Çubuklular olarak tam destek veriyoruz.Katkı sunmak için elele çalışıyoruz"

24.11.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından düzenlenen  'Aşure ve Birlik Günü' etkinliğinde bir araya gelen Alevi ve Sünni vatandaşlar, Kerbela'yı her yönüyle yad edip, dua etti.

Çubuk'ta bulunan 54 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu ÇUDEF tarafından organize edilen ve Çubuk Belediyesi'nin de destek verdiği '6. Aşure ve Birlik Günü' Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Programda Kerbela'dan günümüze tüm Şehitler için saygı duruşu ve yapılan duaların ardından, Kuran-ı Kerim okundu.

-Etkinlik ön yargıları yıkarak kardeşliklerin pekişmesi için düzenleniyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, kuruluş amaçlarının milli, manevi ve insani değerleri ön plana çıkartmak olduğunu belirterek, lçede birlik ve beraberliği sağlamak için programlar yaptıklarını söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Özden'in tüm alevilere kuçak açtığını ve desteklediğini belirten  Taş, "Yüce yaratanın hikmet ve rahmetine mazhar olmuş, zaman dilimlerinden biri olan Muharrem Ayı'nı her sene-i devriyesinde Aşure ve Birlik günleri yaparak ortak değerlerimizi paylaşıp ön yargıların yıkılması ve kardeşliğimizin pekişmesi için gayret sarf ettik. Kimi zaman bu organizasyonlar nedeniyle eleştirilerle muhatap olduk. Ama biz yolumuza yılmadan devam ettik" dedi.

Çubuk'ta düzenlenen etkinlik Türkiye'ye örnek

Çubuk'ta düzenlenen aşure ve birlik gününün tüm Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma olduğunu vurgulayan eski Sağlık Bakanı,  Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın, "Ben öyle tahmin ediyorum ki bu Türkiye'ye örnek bir program. Türkiye'de böyle bir program yok. Çokta güzel hazırlanmış. Gerek bilimsel olarak, gerek dedenin anlattıkları, gerekse öğrencilerimizin ortaya koydukları gösteri çok güzel. Ben bunları yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çubuk her zaman Türkiye'nin birliğinden yana tavır koymuştur. Bundan sonrada birliğinden yana tavır koyacaktır. Türkiye'yi bölmek isteyenlere bu Çubuk cevap vermiştir. Ben dilerim ki bütün Çubuk bu şekilde cevap versin" dedi.

-" Bir araya gelindiğinde ön yargılar yıkılır"

İnsanların konuştukça  sorunlarını çözdüğünü, birlik ve beraberliğin pekiştiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden şunları söyledi:

"İnsanlar bunları konuştukça ve hüznü paylaştıkça bunlar bir anlam kazanıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz muharrem ayı iftarına katılan bir alevi dedemiz 'Başkanım geçmişte köylerimizde yetiştirdiğimiz ürünleri pazara getirdiğimizde ayrımcılık yapılarak, bu ürünler alınmaz diye ürünlerimizi almıyorlardı.' Öyle bir algı vardı ve bu bizim içimizi acıtıyordu. Şimdi birlikte aynı sofrada iftar yapıyoruz. Elhamdülillah birlik ve beraberliğimiz pekişti. Gerçekten biz konuşmadığımız zaman, bir araya gelmediğimiz zaman, cem yapmadığımız zaman, cemaat olmadığımız zaman birbirimizi anlayamıyoruz. Birbirimiz ile ilgili ön yargımız oluyor."

Ak Parti iktidarının da bu konuda çok önemli çalışmaları olduğunu hatırlatan Başkan Özden, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak kendilerinde bu açılımlara destek vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenksu Uçer ise "Bugün, Muharremi, Hicreti Müslümanlar nasıl anlamalı" konulu sunum yaptı.

Konuşmasında Doç. Dr. Cenksu Uçer, "Herkes kendi tat ve özelliği ile aşurede nasıl ortak bir ad tat oluyor ise, hepimiz kendi özelliklerimizi muhafaza edip kendi güzelliklerimizle toplumu güzelleştirmek için elimizden ne gayret geliyorsa sarf etmek zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından Çubuk Anadolu Lisesi öğretmenleri Hülya Derin, Mehmet Mustafa Erdal ve İlyas Özçelik yönetiminde öğrenciler tarafından "Anadolu'yu Aydınlatanlar" konulu drama gösterisi sergilenirken, Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Ahmet Kuzukıran nezaretinde semah ekibi gösteri sundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuklular  'aşure ve Birlik Günü'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement