Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 4… - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 4…

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Açıklamaları 4…

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer genel başkan farklı, başbakan farklı olursa burada bir zafiyet başlar ve bu fitneye de çok açıktır.

05.08.2014 06:39

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer genel başkan farklı, başbakan farklı olursa burada bir zafiyet başlar ve bu fitneye de çok açıktır. Fitne orada çok çabuk zemin bulur" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 24'te yayınlanan bir programda, gündeme ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinden sonra Başbakan olacak kişinin aynı zamanda parti başkanı olması gerektiğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Bu, karşılıklı bir güç devşirmesi olayıdır. Eğer genel başkan farklı, başbakan farklı olursa burada bir zafiyet başlar ve bu fitneye de çok açıktır. Fitne orada çok çabuk zemin bulur. Buradaki süre 45 gün içerisinde büyük kongreye gidilmesidir. Bu 2 hafta içinde de olur, 3 hafta içinde de olur... Daha sonra normal kongreye gelince, normal kongre 2015 seçiminin öncesinde de olabilir, sonrasında da olabilir" ifadelerini kullandı.

"ZOR OLAN SEÇMEKTİR, SEÇİLMEK KOLAYDIR"

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Seçme, seçilme yaşını 18'e indirdiğiniz zaman, parlamento 18 yaşındaki gençlerle mi dolacak? Belki 5 tane, 10 tane, 15 tane genç olacak... Şu anda Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da bu oluyor da burada niye olmasın. Biz, gençlerimize değer verdiğimizi bununla uygulamalı olarak ifade etmiş oluruz. Zor olan seçmektir, seçilmek kolaydır. Bu ülkede öyle siyasetçiler geldi ki, '4 yaşındaki eşeği Taksim Meydanı'na koyarım, seçtiririm' diyordu. Çünkü seçilmek kolay, ama seçmek zor… Seçme hakkını veriyorsun 18'e, ama seçilme hakkını vermiyorsun. Ama işte 'üniversiteyi bitirmiş olamaz' deniyor, lise mezunundan olmaz mı? Bu da olur, bir taraftan üniversitesine devam eder, bir taraftan gelir parlamentoda görev yapar. Ama maalesef biz gencimize güvenmiyoruz. AK Parti olarak biz, gençlerimize güveniyoruz. 25'i nasıl getirdiysek, ben inanıyorum bundan sonra AK Parti inşallah seçme ve seçilme yaşını 18 olarak Meclis'ten geçirecektir" diye konuştu.

"İSRAİL, TERÖR ESTİRİYOR…"

Filistin ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Filistin'in hali ortada... İsrail, bu Filistin'i niye acaba bombaladı, niye acaba bunlara böyle saldırıyor? İsrail elindeki sınırsız imkanlarla birlikte, elinde imkanı hemen hemen hiç yok denecek kadar az olan Filistin'i, Gazze'yi vuruyor. Şu anda bin 500'ü aşkın insan öldü, bunların içinde çocuklar var, kadınlar var. Yaralıya bakıyorsunuz, 9 bine yakın yaralı var.

Şuan İsrail kanalıyla, o taraftan, o kapılardan girme şartlarını zorluyoruz. Kızılayımızla beraber gıda yardımlarımız gidiyor, gitmeye de devam edecek, durana kadar gidecek. Orada yaptığımız hastane bombalandı. Şifa Hastanesi'ni biz yaptık. Bizim bu şekilde girişimlerimiz var fakat acımasızca İsrail adeta orada terör estiriyor, bu bir vaka olarak ortada."

"İSLAM DÜNYASI KARMA KARIŞIK BİR VAZİYETTE"

Başbakan Erdoğan; Suriye, Irak ve Mısır ile ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Irak'ta son zamanlarda sağlıklı gelişmeler yaşanmadı. En sağlıklı yapı Kuzey Irak idaresindeki bölgede bulunuyor. Burada en azından altyapı, üstyapı yatırımlarıyla kendine geliş oldu. Ama ne Bağdat çevresinde ne güneyde şöyle bir kendine gelme, bir yatırım istenilen seviyelerde değil. Bir de son dönemlerde IŞİD olayı çıktı. IŞİD olayıyla orada yüzlerce, binlerce insan ölüyor ve işler orada iyice karışmaya başladı.

İslam dünyası karma karışık bir vaziyette. Suriye'de 200 bini aşkın insan ölmüş vaziyette. Türkiye'de şu anda 1 milyon 200 bin Suriyeli sığınmacı durumda. Bunlardan 230 bine yakını çadır ve konteynır kentlerde, diğerleri de değişik kentlerde bulunuyor. Türkiye'deki Suriyeliler'in sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Gıda, ilaç ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için bugüne kadar yaptığımız yatırımlar 3,5 Milyar Dolar'a ulaştı.

Mısır'da bir darbe yönetimi var. 'darbe yönetimi' deyince rahatsız oluyorlar ama darbe yönetimisin sen, sen demokratik yollarla gelmedin. Oraya güdümlü sandık koymakla demokratik olunmuyor. Siz, demokratik yoldan gelmiş Mursi'yi apoletlerinizle indirmiş iktidarsınız, siz sözde iktidarsınız. Refah kapısını bile… Ben geçenlerde söyledim de rahatsız olmuşlar. Dedim ki, 'Bir Müslüman, bir Müslüman'a insani yardım noktasında bile yardım elini uzatmaz mı?' Bundan rahatsız olmuş, 'bizim içişlerimize niye karışıyor' diyor. Ben senin içişlerine karışmıyorum, sen yönetiyorsun orayı; biz yönetmiyoruz ama sadece bizim ciğerimiz yanıyor, sesleniyoruz, 'Bir Müslüman, bir Müslüman'a insani yardım noktasında elini uzatmaz mı' diyoruz. Ne zaman uzatacaksınız elinizi?"

Vatandaşlara, Pazar günü oy kullanmaları yönünde çağrı yapan Başbakan Erdoğan, "Bu, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miras olacak. 'Ben, halkın ilk defa seçtiği Cumhurbaşkanı'nda oy kullandım.' Bunu diyeceksin. Bu, çok büyük bir onurdur. Onun için bütün vatandaşlarımı, özellikle pazar günü oy kullanmaya davet ediyorum" dedi. (OED- - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 4… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement