Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Düğün Dernek Vatanda Olur" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Düğün Dernek Vatanda Olur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Düğün Dernek Vatanda Olur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların ‘düğün dernek vatanda olur’ anlayışıyla düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini Türkiye’de yapmalarını beklediğini söyleyerek Türkiye’de çalışan yabancılara da "İşin de burada tatilin de burada" dedi.

02.02.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların 'düğün dernek vatanda olur' anlayışıyla düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini Türkiye'de yapmalarını beklediğini söyleyerek Türkiye'de çalışan yabancılara da "İşin de burada tatilin de burada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, vatandaşların tatil için Türkiye'ye getirdiği komşusuna, dostuna, arkadaşına mahcup olmayacağına inandığını vurgulayarak, "Başlattığımız bu seferberliği, turizmcilerimizle, medyamızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla el birliği içinde dalga dalga büyütmeli ve hedefine ulaştırmalıyız. Ülkemizi keşfetmek için yola çıkan, yanında komşusunu, eşini, dostunu getiren vatandaşlarımızdan benim bir ricam daha var; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan 'düğün dernek vatanda olur' anlayışıyla düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini yani cemiyetlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum. Elbette doğduğun yer kadar doyduğun yer de değerlidir, önemlidir ama bizim memleketimiz ayrı bir güzeldir" ifadelerini kullandı.

"Düğün derneklerinizi ülkemizde yapın"

Turgut Uyar'ın, 'Seni boydan boya sevmişim, ta Kars'a kadar Edirne'den, sen vatanımsın, ekmeğimsin, duyduğum, bildiğim zafersin yıllarca' dizelerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Cahit Külebi'de şöyle sesleniyor yurduna, Türkiyemize: 'Ağladığım senin içindir, güldüğüm senin için öpüp başıma koyduğum ekmek gibisin'. Doyduğumuz yerler, vatanımız nerede olursak olalım bizim için işte bunları ifade ediyor. Bugün yurt dışında bizim vatandaşlarımız tarafından yılda 50 binden fazla düğün yapılıyor. Rakam çok ciddi. Bu yıldan başlayarak birkaç yıl boyunca bu düğünleri mümkün olduğu kadar ülkemizde yapmalıyız. Almanya'daki, Fransa'daki, Hollanda'daki, Belçika'daki, Avusturya'daki, İngiltere'deki kardeşlerime sesleniyorum: Bu hassasiyeti gösterin, gelin bütün düğün dernek neyse burada yapın. Böyle vesilelerle ülkemize gelecek yabancı misafirlerimizin Türkiye'nin güzelliklerini bizzat görme, tanıma, yaşama imkanı bulduklarında, ziyaretlerini her yıl tekrarlayacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"İşin de tatilin de burada"

Bir çağrı da Türkiye'de çalışan yabancılara yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlara da 'işin de burada, tatilin de burada' diyorum. Kimi felaket tellallarının aksine ülkemizde iş yapan ve ikamet eden yabancılar, gerçek Türkiye'yi görme, tanıma, yaşama imkanına sahiptir. Bakanlığımız sektörler işbirliği yaparak ülkemizdeki 50 bin yabancı sermayeli şirkette çalışanlar için yeni ve çok cazip imkanlar sunuyor. Yabancı sermayeli şirketlerde çalışanları sadece kendilerini değil, yurt dışındaki merkezlerindeki çalışanları da bu imkandan faydalanarak tatillerinin en azından bir haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz. Böylece yurt dışındaki vatandaşlarımıza, onların komşularına, dostlarına ve ülkemizdeki yabancı misafirlerimize yönelik kampanyalarla turizmde yeni bir atılım dönemi başlatmayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın ve sektörümüzün elbirliği ile yürütülecek bu kampanyanın hayırlı neticelere vesile olmasını diliyorum. Türkiye'nin içinden geçtiği bu kritik dönemde her alanda olduğu gibi turizmde de yanımızda yer alan ve yer alacak herkese olan şükranlarını şahsım, milletim adına özellikle ifade ediyorum. Sizlerle birlikte yurt dışında yaşayan bütün kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" açıklamalarında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Düğün Dernek Vatanda Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement