Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası

Cumhurbaşkanı\'na Hakaret Davası

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Sekreteri ve Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Suay Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alanen hakaret suçu işlediği iddiasıyla 1-4 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim önüne çıktı.

24.03.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Sekreteri ve Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Suay Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alanen hakaret suçu işlediği iddiasıyla 1-4 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim önüne çıktı. Hakim, duruşmayı karar vermek için mayıs ayına erteledi.

Davaya konu olan olay geçen yıl 23 Mayıs'ta meydana geldi. Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Suay Karaman, Balyoz Davası sanıklarına destek vermek amacıyla İzmir'de düzenlenen 'Sessiz Çığlık Vardiya Platformu' toplantısına, Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) adına katıldı. Polis, Suay Karaman'ın burada yaptığı konuşmasının ses ve görüntü kaydını alıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı, Suay Karaman hakkında 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret ettiği' iddiasıyla asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

Suay Karaman, İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1-4 yıl hapis cezası istemiyle ilk kez hakim önüne çıkarak yargılandı. Türbanlı öğrencilerin fotoğrafını çekip derslere sokmadığı iddiasıyla yargılanıp ceza alan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü de bazı öğretim üyeleriyle duruşmaya gelip destek verdi. İfade veren Karaman, "Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanıdır. Ben kendisine hakaret etmedim. Sözlerim hakaret değil, ağır eleştiri veya eleştiri olarak algılanabilir" dedi.

Karaman, konuyla ilgili ses ve görüntü kaydının 2911 sayılı Yasa kapsamındaki eylemle ilgili olarak gerçekleştirilmesi nedeniyle bu kayıtların Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili olarak kullanılmayacağı gibi, hakim kararı olmadan ses ve görüntü kaydının olması nedeniyle bunların Yasa'ya aykırı delil niteliği taşıdığını söyledi, "Kullandığım sözler doğrudan Cumhurbaşkanına yönelik değildir. Beraatimi istiyorum" dedi.

Hakim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olarak katılma talebini kabul etti. Sanık avukatı, şikayetçinin beyanlarına ilişkin savunmalarını yazılı yapacaklarını söyledi. Hakim, karar için duruşmayı mayıs ayına erteledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement