"Cumhuriyet Coşkusu" Fotoğraf Karelerine Yansıyacak - Son Dakika
Kültür Sanat

"Cumhuriyet Coşkusu" Fotoğraf Karelerine Yansıyacak

"Cumhuriyet Coşkusu" Fotoğraf Karelerine Yansıyacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul Boğazı'ndaki havai fişek gösterisi ile halkın coşkusunu en işi şekilde fotoğraflayanlar ödüllendirilecek.

26.10.2013 12:48  Güncelleme: 12:50

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul Boğazı'nda yapılacak havai fişek ve ışık gösterisi ile halkın coşkusunu en güzel şekilde fotoğraf karelerine aktaran fotoğrafçılar ödüllendirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, belediye ile İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Coşkusu" fotoğraf yarışmasıyla Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamasının coşkusunun amatör/profesyonel fotoğrafçılar tarafından belgelenmesi ve yarışma sonucunda görsel bellek oluşturulması hedefleniyor.

Yarışma kapsamında İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim'de 19.00-20.00 saatleri arasında Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü arasında gerçekleştirilecek ışık ve havai fişek gösterileri ve bunu izleyen İstanbulluların coşkusu fotoğraflanacak.

Yarışmaya, seçici kurul üyeleri, İFSAK yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi ve birinci dereceden yakınları dışında tüm fotoğraf severler katılabilecek. Yarışmaya, sadece 90. yıl için düzenlenen gösteri sırasında çekilmiş fotoğraflar kabul edilecek. Her fotoğrafçı en fazla 5 eserle yarışmaya başvurabilecek. Katılımcılar, eserlerini 11 Kasım pazartesi günü saat 17.00'a kadar İFSAK'a gönderecek.

Yarışmada ödül alan fotoğrafların yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olacak. Bu eserler, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin arşivinde saklanacak. Ödül ve mansiyon alan eserler ile satın alınan eserler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kitap, katalog, reklam, broşür, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda fotoğrafçı adı belirtilmek koşuluyla kullanılabilecek. Şarışmada başarılı olan eserler. TFSF yayını olan Almanak 2013 kitabında da yer alacak.

Seçici Kurul'da fotoğraf sanatçıları Ersin Alok, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman, Kültür AŞ temsilcisi Fatih Yavaş, kreatif danışman Şevket Dedelioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, öğretim görevlisi Ufuk Duygun yer alacak.

Yarışmada, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye 1500 lira ödül verilecek. Yarışmada, 3 kişiye biner lira mansiyon, bir kişiye 500 lira İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, 50 kişiye 300 lira sergileme/satın alma ödülü sunulacak.

Yarışmanın sonuçları 19 Kasım'da açıklanacak. Ödül töreni ve sergi de aralık ayı içinde gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Cumhuriyet Coşkusu' Fotoğraf Karelerine Yansıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement