Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma

Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında yurtdışında olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan, tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanında gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, havalimanından Vatan...

11.11.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında yurtdışında olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan, tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanında gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, havalimanından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Atalay, gözaltı işlemleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Avukatlar, gazetenin bazı yazar ve çalışanlarıyla Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da Atalay'ı karşılamak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline geldi.

Eşiyle birlikte Almanya'dan dönen Adalet Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya'dayken duyduk ki bir anda arkadaşlarımızın evlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Bu kişilere yönelik bir eylem değil, Cumhuriyet gazetesine kayyum atamak için yapılmış bir eylem olarak düşünüyoruz. Tarık Akan anmasından sonra buraya geldim ama daha sonra ne kadar göreceğimiz meçhul olduğu için çocuklarla beraber tekrar Almanya'ya gittim ve bugün birlikte döndük." diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi avukatlarından Bahri Belen ise şunları kaydetti:

"Büyük bir olasılıkla tutuklama kararı verebilirler. Baştan beri söylüyoruz ki Cumhuriyet gazetesine yapılan siyasi bir operasyondur, hukuki değildir. Tutuklanan arkadaşların nedenlerinde hukuki bir gerekçe yoktur. Akın Atalay'ın dönmesinde biraz gecikme oldu çünkü orada yapması gereken bazı işleri de tamamladı ama zaten dönecekti. Dönüş de bugün gerçekleşebildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement