Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor

Ovacık ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

29.10.2018 15:24

Ovacık ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ovacık Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Haskırış sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti demek, Türk, Arap, Kürt, Laz, Çerkez, Zaza ve Gürcü'nün omuz omuza yaşadığı evlatların vatanı demektir. Zaman bize gösterdi ki içimizdeki her farklı düşünce ayrı bir değerdir. İçimizdeki her farklı ses, ayrı bir ahenktir. Yeter ki türkülerimizin sonu Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal diyebilsin. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşuna emek veren, ter döken aziz atalarımızı ve korumak için canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Etkinlik, öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından yaptıkları geçit töreni ile son buldu.

Törene,Ovacık Cumhuriyet Savcısı Bahadır Topçugil, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Fatih Dedemen, İlçe Emniyet Amiri Bener Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Pınar, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement