Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Toplu Sünnet Şöleni - Son Dakika
Kültür Sanat

Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Toplu Sünnet Şöleni

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde gelir düzeyi düşük ailelerin çocukları için toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

24.09.2017 12:12

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde gelir düzeyi düşük ailelerin çocukları için toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Çıldır Kaymakamlığı ve bağlı kurumlar tarafından bir düğün salonunda, dar gelirli ailelerin kısa süre önce sünnet olan 20 çocuğu için düzenlenen şölene, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Ardahan Müftüsü Şaban Kondi, sünnet olan çocuklar ile aileleri katıldı.

Bilmez, burada yaptığı konuşmada, "İnşallah bu çocuklarımız aileleri, memleketleri, milletleri için hayırlı insanlar olacak. Rabbim onların düğünlerini de sizlere göstersin. İnşallah memleketimiz, vatanımız için birer faydalı nefer, insan olacaklar. Birliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan bu töreni düzenleyen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ardahan Müftüsü Şaban Kondi de sünneti şölenini önemsediklerini belirterek, Anadolu kültürünün, örf ve adetlerinin temelini İslam'ın oluşturduğunu söyledi.

Vatandaşlardan Seyfettin Karataş, oğlunun sünneti dolayısıyla şölen düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu etkinliği yapan kaymakamlığa ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. İmkanı olan var, olmayan var. Bu nedenle mutlu olduk." dedi.

Sünnet olan her çocuğa birer çeyrek altın ve bazı hediyeler armağan edilen, davetlilere de yemek ikramında bulunulan şölen, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Çocuklar, sünnet şöleni öncesi Çıldır Gölü'nde kaymakamlığın girişimleriyle tekne turu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Toplu Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement