Datça'da Orman Yangınlarına Hazırlık - Son Dakika
Güncel

Datça'da Orman Yangınlarına Hazırlık

Muğla'nın Datça ilçesinde, yaklaşan yaz mevsimi öncesi olası orman yangınlarına karşı önlemler yeniden gözden geçirildi.

26.05.2014 14:50  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, yaklaşan yaz mevsimi öncesi olası orman yangınlarına karşı önlemler yeniden gözden geçirildi. Bölge helikopter ile havadan denetlendi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Datça Kaymakamı Hamdi Üncü başkanlığında değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı öncesi Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopterle uçuş yapan komisyon üyeleri, ilçe sınırları içerisinde kalan Bencik Koyu'ndan, Knidos Antik Kenti'ne kadar olan bölgede Datça Yarımadası'nı havadan denetledi. Yaklaşık 1 saat süren uçuşa İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sinan Saatçi, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Memiş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Turan Coşkun ve Datça Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı katıldı.

Kaymakamlıkta yapılan toplantıda orman yangınlarına karşı kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği konusunda yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Sezon öncesi orman yangınlarıyla mücadele için gerekli tedbirlerin yeniden gözden geçirildiğini belirten Kaymakam Hamdi Üncü, şöyle dedi:

"Geçen yıl yapmış olduğumuz toplantılar ve kurumların koordineli çalışması neticesinde bir önceki yıla göre, daha başarılı bir sezon geçirdik. İki yıl öncesinde Datça, orman yangınları açısından çok büyük sorunlar yaşadı. Bu toplantıların çok büyük faydaları oluyor."

Orman İşletme Bölge Müdürlüğü helikopteriyle bölgeyi havadan görme fırsatı bulduklarını sözlerine ekleyen Kaymakam Üncü, şöyle konuştu:

"Orman yangınlarına müdahaledeki araçları ve helikopterleri, uçakları ve yangınlara müdahaledeki var olan donanımları bu sayede gözden geçirilmiş oldu. Muğla Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı ve orman yangınları sonrasında rehabilitasyon konusunda çok duyarlı. Bu konuda en başarılı müdürlüklerden biri olduğuna inanıyorum. En ufak yangında helikopter ve uçaklarıyla müdahale ediyorlar. Muğla genelinde genel müdürlüğe ait bir helikopter ile toplamda beş helikopterimiz var. Bu, devletimizin doğaya ve ormanlara verdiği değeri gösteriyor. Hava araçları yüksek maliyetlerle kiralanıyor ancak olumlu sonuçlar alınıyor." - Datçamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'da Orman Yangınlarına Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement