Datça Yat Limanı İhalesine Onay Çıktı - Son Dakika
Güncel

Datça Yat Limanı İhalesine Onay Çıktı

Datça Yat Limanı İhalesine Onay Çıktı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde büyük bir heyecan ve merakla beklenen yat limanı inşaatı ihalesinin Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.

05.01.2012 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde büyük bir heyecan ve merakla beklenen yat limanı inşaatı ihalesinin Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.

Akdeniz ile Ege'nin buluştuğu 225 kilometrelik sahil şeridi ve irili ufaklı birbirinden güzel koyları ile ülkenin turizmde parlayan yıldızı olmaya aday Datça için olmazsa olmazların başında gelen yat limanı yapımı için beklenen müjde geldi. Kaymakam Hamdi Üncü, Datça Mal Müdürlüğü'nce 14 Aralık 2011 tarihinde pazarlık usulü, yap- işlet- devret modeli ile yapılan ihalenin, Maliye Bakanlığı tarafından 30 Aralık 2011 tarih ve 1386 sayılı oluruyla uygun bulunduğunu açıkladı. Datça'nın turizm potansiyeline önemli katkı sağlaması beklenen yat limanının, İskele Mahallesi Mandayla Koru Mevkii'nde Topanada ve çevresine yapılacağını belirten Kaymakam Hamdi Üncü, yer tesliminin ardından önümüzdeki günlerde inşaata başlanacağını söyledi.

Kaymakam Üncü, dört tarafı denizlerle çevrili ada konumundaki Datça Yarımadası için yat limanın önemine dikkat çekerek, "Özellikle Akdeniz çanağındaki yat turizmi potansiyelinin bu bölgeye çekilebilmesi için yat limanı gerekiyordu. Akdeniz'de 1 milyon dolayında yatın dolaştığı hesap ediliyor. Ne yazık ki bugüne kadar Datça bu potansiyelden mahrum kalmıştı" diye konuştu.

Yat limanı için deniz üstünde ve karada olmak üzere 2 ihale yapıldığını ifade eden Üncü, "Deniz alanı için kullanım izni ihalesi yapıldı. Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 107 bin 799 metrekare deniz alanıyla ilgili olarak inşaat yapım süresi için 361 bin 500 TL bedel konulurken, hazinenin özel mülkiyetindeki 16 bin 336 metrekare taşınmaz alan için de yine aynı süreyle 283 bin 200 TL bedel tespit edildi. İşletmenin devreye girmesinden sonra 22 yıl 4 ay süreyle firma devlete her yıl 35 bin dolar ödeme yapacak" dedi. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça Yat Limanı İhalesine Onay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement