David Cage: "Video Oyunlarının Geleceği Bağımsız Yapımcıların Elinde" - Son Dakika
Teknoloji

David Cage: "Video Oyunlarının Geleceği Bağımsız Yapımcıların Elinde"

David Cage: "Video Oyunlarının Geleceği Bağımsız Yapımcıların Elinde"

Peki Fahrenheit ve Heavy Rain gibi klasiklerin ardından Quantic Dream'den ne gelecek?

28.11.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Quantic Dream'in kurucusu ve CEO'su olan David Cage, geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Bildiğiniz gibi son yıllarda video oyunları büyük gelişimler ve farklılıklar gösterdi. Konsol ve PC oyunculuğunun yanında, sosyal medya üzerinden oynanan oyunlar ve akıllı telefonlardaki oyunların gelişimi de malum.


Peki tüm bunları topladığımızda, video oyunlarını nasıl bir gelecek bekliyor?


Cage, bunun tahmin edilmesi zor bir şey olduğunu söylese de, casual ve profesyonel oyunculukların devam edeceğini ve birçok farklı platformda oyuncuların beklenti ve isteklerine göre gelişimin süreceğini belirtiyor. Project Morpheus ve Oculus Rift gibi 3D görüntüleme projelerini de işin içine eklediğimizde, heyecan verici şeyler yolda gibi.


Ayrıca Cage, endüstrinin geleceğinin bağımsız stüdyoların ellerinde olduğunu, buna en güzel örneklerden birinin de Minecraft olduğunu dile getirdi. Tabii Mojang stüdyosu artık bağımsız değil, bir süre önce Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bağımsız sinemada olduğu gibi bağımsız oyun yapımcılarının da yenilikçi fikirlerinin olduğunu savunan Cage, bir nevi yayıncı baskısı ve yüksek kâr elde etme dertleri olmadığı için bağımsız stüdyoların kafası rahat çalışarak güzel şeyler ortaya çıkarabildiğini düşünüyor.


Ve tabii ki Quantic Dream'in neler yaptığı da önemli. Fahrenheit ve Heavy Rain gibi yapımlarla oyun dünyasına büyük katkılar sağlayan ekip, şu an PlayStation 4 için yepyeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Ne olduğunu şimdilik söylemeyen Cage, yine farklı şeyler denedikleri "heyecan verici bir proje" demekle yetiniyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji David Cage: 'Video Oyunlarının Geleceği Bağımsız Yapımcıların Elinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement