Dayağı Şikayet Etti Dayakçı Oldu - Son Dakika
Güncel

Dayağı Şikayet Etti Dayakçı Oldu

Dayağı Şikayet Etti Dayakçı Oldu

Antalya'da karakolda müvekkiline 'orantısız güç' uyguladığı iddiasıyla iki polis memuru hakkında 'basit yaralama, hakaret ve basit tehdit' iddiasıyla dava açan Avukat Ahmet Çevik hakkında, soruşturmayı etkilediği iddiasıyla da Adalet Bakanlığı...

18.07.2013 16:54

Antalya'da karakolda müvekkiline 'orantısız güç' uyguladığı iddiasıyla iki polis memuru hakkında 'basit yaralama, hakaret ve basit tehdit' iddiasıyla dava açan Avukat Ahmet Çevik hakkında, soruşturmayı etkilediği iddiasıyla da Adalet Bakanlığı soruşturma izni verdi. Avukat Çevik, "Bu artık şunu gösteriyor karakollar güvenli değil. Mağdur olarak girersin sanık olarak çıkarsın" dedi.

Antalya'da 26 Nisan Cuma günü meydana gelen olayda market işleten 42 yaşındaki Cemal Çap, evinden çıktığı sırada arazi satışı yüzünden aralarında husumet bulunan akrabalarının saldırısına uğradığını söyledi. Akrabalarının otomobiline bira şişesi fırlattığını iddia eden Çap, şikayetçi olmak için Kepez Polis Merkezi'ne gittiğini anlattı. Karşılıklı şikayetçi olmak için beklerken, akrabalarının sözlü sataşmasına karşılık verdiğini belirten Cemal Çap, o andan sonra yaşadıklarıyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Ben karşılık verince görevli polis memuru, boğazımdan tuttu, yere düşürdü. Her şey tam güvenlik kamerasının önünde oluyordu. Fakat diğer polisler de gelince yana doğru sürüklemeye başladılar. Ben, 'Burası dağ başı değil' diye karşı çıktıkça, küfrettiler. Avukatımı istedim, 'Seni bu gece buradan Allah bile alamaz. Sen bizim elimizdesin' diye tehdit edildim."

Yediği dayağın ardından avukatına telefonla ulaştığını belirten Çap, o gece ifade için geceyarısı 02.00'ye kadar kaldığı polis merkezinde kendisine şiddet uygulayan polisler hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda bir polis çocuğu olan Avukat Ahmet Çevik, polis merkezine ulaştığında müvekkili Çap'ı dışarda dövülmüş halde bulduğunu söyledi. Müvekkili Cemal Çap'ı o halde fotoğrafladığını anlatan Avukat Çevik, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan raporda Cemal Çap'ın vücudunun çeşitli yerlerinde ekimoz, her iki avuç içinde yüzeysel sıyrıklar bulunduğun belirlendiğini, alkol raporunun da temiz çıktığını anlattı.

POLİSLER HAKKINDA DAVA

Yapılan suç duyurusuna istinaden olaya karıştığı belirlenen 2 polis memuru hakkında dava açıldı. Basit yaralama, hakaret ve basit tehdit suçlamalarıyla polis memurları K.G ve G.B hakkında açılanan davanın ilk duruşması Antalya 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 Aralık'ta görüşülmeyi beklerken; Avukat Ahmet Çevik hakkında kendi müvekkilini kasten yaralamak ve müvekkili hakkında dava açılmasını engellemek suçlamalarıyla soruşturma izni verildi.

SORUŞTURMA İZNİ

Basit yaralama, hakaret ve basit tehdit suçlamalarıyla yargılanan polis memurlarının beyan ve şikayeti sonucunda Adalet Bakanlığı, Avukat Ahmet Çevik hakkında gerçeğe uygun olmayan kanaat oluşturarak soruşturmayı etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Avukat Çevik'e isnat edilen suçlar söz konusu dilekçede şöyle sıralandı:

"Kasten yaralama, görevi yaptırmamak için direnme ve görevli memura iftira suçlarından, müvekkili hakkında kamu davası açılmasını engellemek amacıyla kazağının yırtılmasını, ellerini yere sürterek morarmasını ve bacağının başka biri tarafından tekmelenerek sakatlanmasını sağlamak üzere müvekkiline telkinde bulunmak suretiyle müştekilerin görevi sırasında orantısız güç kullandıkları istinadına ilişkin gerçeğe uygun olmayan kanaat oluşturarak soruşturmayı etkilemeye çalıştığı."

AVUKAT POLİS ÇOCUĞU

Ahmet Çevik, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, polislerin kendi yaptıkları darp olayını bertaraf etmek için hakkında delil uydurarak iftirada bulunduğunu savundu. Müvekkilinin mağdur olarak kendini karakolda ifade etmek istediğini fakat polisin orantısız gücüyle karşılaştığını yineleyen Avukat Çevik, "Ben orada sadece müvekkilimin haklarını korumak için bulunuyordum. Ben sadist miyim, müvekkilime 'Üstünü yırt, kendini şuradan şuraya vur, ellerini bir yere sürt morart' diyeceğim. Kaldı ki ben bir polis çocuğuyum, denir mi böyle bir şey?" diye konuştu.

'GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM'

Ayrıca, olay gecesi nöbetçi amirinin kendisine çay ikram ettiğini ve güvenlik kamerası kayıtlarını birlikte izlediklerini ve o görüntülerde polisin müvekkiline şiddet uyguladığının açıkça görüldüğünü anlatan Avukat Ahmet Çevik, "Bu olay şunu gösteriyor, artık karakollar güvenli değil. Polisin işlediği suçlarda karakola tek gitmek tehlikeli. Mağdur olarak gidersin sanık olarak çıkarsın" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dayağı Şikayet Etti Dayakçı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement