Dbp: Bir Kck Operasyon Furyası Planlanıyorsa Direnişle Karşılaşılacaktır - Son Dakika
Güncel

Dbp: Bir Kck Operasyon Furyası Planlanıyorsa Direnişle Karşılaşılacaktır

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün Batman ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde belediye başkanları ve parti yöneticilerinin 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' imza kampanyası nedeniyle gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

06.01.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün Batman ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde belediye başkanları ve parti yöneticilerinin 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' imza kampanyası nedeniyle gözaltına alınmalarına tepki gösterdi. DBP açıklamasında, "2009 sürecinde gerçekleştirilen operasyonlar gibi bir KCK operasyon furyası planlanıyorsa ve bütün bunlar bunun bir provasıysa, kimse unutmamalıdır ki her zaman olduğu gibi bir direnişle karşılaşılacaktır" denildi.

Batman ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' için imza kampanyası çalışmaları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan DBP'li belediye başkanları ve partililer ile ilgili DBP genel merkezinden açıklama yapıldı. DBP açıklamasında, uzun bir zamandır bütün çalışmaları ile birlikte başta çalışma olarak yürüttükleri Abdullah Öacalan'a özgürlük imza kampanyasının sonlarına doğru gelinirken, bu çalışmalarına dönük baskı ve zorlayıcı uygulamaların dozajı artırıldığı öne sürülerek şöyle denildi:

"Tüm toplantılarımızda gündem olan, her defasında büyüterek ilerlettiğimiz çalışmamızın gelişim seyrini ve içeriğini basına, kamuoyuna deklare ederek açık bir biçimde yürütüyor olmamıza karşın, sanki illegal bir çalışmaymış gibi bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın, belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizin 'terörle mücadele' birimi polislerince gözaltına alınmasının hiç bir hukuki veya meşru yanı yoktur. İmralı cezaevinde yıllardır tutulan ve bugün 'Kürt sorununun demokratik çözümü' noktasında muhatap olarak görülen, devlet tarafından da muhatap kabul edilen sayın Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen bu kampanyaya yönelik olarak gerçekleştirilecek her türlü yönelim, bizler açısından esasında çözüm sürecine yönelim olarak algılanmaktadır. Mevcut gerçeklik buna denk gelmektedir. Bir yandan çözüm sürecine dönük muhataplık oluşturulacak, diğer taraftan da oluşturulan muhattaplığın özgürlüğünü isteyen kesim tutuklanacak, baskılanacak. Bu durumun bizler açısından kabul edilebilir herhangi bir yanı bulunmamaktadır."

'DİRENİŞLE KARŞILAŞACAKTIR'

Açıklamada, her baskının karşısında bir direnişi oluşturacağı bilinen bir gerçeklik olduğuda ifade edilerek şöyle devam edildi:

"Elbette ki 2009 sürecinde gerçekleştirilen operasyonlar gibi bir KCK operasyon furyası planlanıyorsa ve bütün bunlar bunun bir provasıysa, kimse unutmamalıdır ki her zaman olduğu gibi bir direnişle karşılaşılacaktır. Kürt Halkı artık bu yönelimleri kabul etmeyecektir. Bir kez daha belirtiyoruz; gözaltıların ve tutuklamaların dejavu halinden çıkartılması gerekmektedir. Aksi halde tarihin aslında tekerrür etmediği, her zaman bir üst aşamada direnişe sahne olduğu görülecektir. Bu temelde bir kez daha hükümeti mevcut politikalrından vazgeçmeye çağırıyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dbp: Bir Kck Operasyon Furyası Planlanıyorsa Direnişle Karşılaşılacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement