Dedelerinin 'İstiklal' Madalyasına Gözleri Gibi Bakıyorlar - Son Dakika
Güncel

Dedelerinin 'İstiklal' Madalyasına Gözleri Gibi Bakıyorlar

Dedelerinin \'İstiklal\' Madalyasına Gözleri Gibi Bakıyorlar

– KURTULUŞ Savaşı gazisi Kayserili Mehmet Fikri Efendi'ye verilen 'İstiklal Madalyası', onun vefatının ardından gelini, sonra torunu ve şimdi de torununun oğlu tarafından özenle saklanıyor.

03.04.2015 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– KURTULUŞ Savaşı gazisi Kayserili Mehmet Fikri Efendi'ye verilen 'İstiklal Madalyası', onun vefatının ardından gelini, sonra torunu ve şimdi de torununun oğlu tarafından özenle saklanıyor. Büyük dedesinin adını taşıyan Mehmet Fikri Öztürk, "Dedemin İstiklal madalyasına gözümüz gibi bakıyor, onun adını yaşatabilmek için elimizden geleni yapıyoruz"' dedi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki son evre olan ve 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz'a katılan Kayserili Gazi Mehmet Fikri Efendi' 'İstiklal Madalyası' ve beratı verildi.  Mehmet Fikri Efendi'nin adını taşıyan torunu Mehmet Fikri Öztürk şunları anlattı:

" Tınaztepe'deki savaşta dedemin komutanı çarık yiyormuş. Dedem arkadaşları ile birlikte yarısını da kendileri almış ve yemişler. Sonra taarruza geçmişler. Taarruz bittikten sonra Mustafa Kemal Atatürk, dedemi yanına çağırmış ve 'Oğlum, senin adın Mehmet ama bundan sonra Mehmet Fikri olsun. Çünkü Fikri ismi akıllı insanlara verilir' demiş. Dedemin Fikri ismi de oradan geliyor. O zaman soyadı kanunu yok. Dedemin adı Mehmet Fikri Efendi diye geçerdi. Soyadı kanunu çıktıktan sonra ise dedem 'Öztürk' soyadını almış."

GURUR VESİLESİ

Kurtuluş Savaşı gazisi Mehmet Fikri Efendi'nin gelini Yıldız Öztürk ise şunları söyledi:

"Ben 1953 senesinde evlendim. Kayınbabam ile 7 sene aynı evde kaldık. Kayınbabamın  sayesinde mutlu bir hayatımız geçti. Çok iyi bir adamdı. Hatırlı adamdı, akıllı birisiydi.  Ben her yerde onunla gurur duydum. O zamanlarda memlekete çok faydası olmuş birisi. Torunlarıma anlatırım, hepsi bilir."

Alparslan Mahallesi Muhtarı Fatih Çalışkan da, Mahallelerinde İstiklal Savaşı gazisinin yaşamış olmasından gurur duyduklarını söyledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dedelerinin 'İstiklal' Madalyasına Gözleri Gibi Bakıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement