Defne Festivali Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Defne Festivali Son Buldu

Defne Festivali Son Buldu

Türk-yunan Dostluk Derneği 'DEFNE'nin 10. yıl festivali geçtiğimiz pazar günü Almanya'nın Kehl kentinde son buldu.

06.06.2011 22:51

Üç gün süren dostluk festivali cuma günü Fransa'nın Strasbourg kentinde başlamıştı. İki ülke arasında dostluk köprüsü kuran DEFNE aynı zamanda diyoloğu artırmak, ön yargıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. DEFNE üyeleri geçtiğimiz pazar günü Strasbourg ve Alsas bölgesinde turistik mekanlarını gezdi. Program sonrası Strasbourga sınır olan Ren nehrin karşı kıyısı Almanya'nın Kehl kentinde DEFNE üyeleri Yunan tavernasında biraraya geldi. Hep birlikte Türkçe-Yunanca şarkılar, türküler söylendi, oyunlar oynandı. Türk ve Yunan müzisyenlerin şarkılarına eşlik eden üyeler iki kültürün birbirine olan yakınlığı, sevgisine bir kez daha şahit oldu. DEFNE Genel Sekreteri Nilüfer Tarıkahya 'festivalimizi ilk defa Almanya ve Fransa'ya taşıdık bizim için çok önemli?. İkinci Dünya savaşında savaşan komşu ülkelerin şimdi barış, huzur, demokrasi, insan hakları çerçevesinde yaşamasını bizde istiyoruz?. 'Almanya-Fransa arasında Ren nehri, Türkiye- Yunanistan arasında Meriç nehri veya Ege Denizi ayırıyor bu yüzden Strasbourg-Kehl kentleri sembolik olarak 10. festivalimiz için önemi çok büyük diye konuştu?.

BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLADIK

Yunanlı yazar Petros Markarıs? festivallerimiz bugüne kadar Türkiye-Yunanistan arasında İstanbul- Atina'da yapılıyordu?. Yazar Markarıs

'yabancı bir yerde yapılan 10. festivalin bizim için çok faydalı oldu çünkü burada uzakta birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu, birbirimizi daha iyi anladığımızı gördük'. Türkiye-Yunanistan arasında birbirimize çok yakındık, uzakta olmak ne kadar yakın olduğumuzu bize gösterdi' diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Derneğin Sekreteri Tarıkahya, Kültür ve Turizm Bakanlığın desteklediği DEFNE 'ye büyük destek olan Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Dr. Hasan Yavuz'a teşekkür plaketi verdi. Plaketi Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Eırını Banıas takdim etti. Tavernada eğlenen DEFNE üyeleri Türk-Yunan şarkılarına eşlik edip gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Vangelis Grigoris (gitar), Grigoris Blafex(buziki) , Türk müzisyenlerden Barış Ayhan(gitar), Cem Güner (kanun) enstrümanlarıyla herkezi coşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Defne Festivali Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement