Demre De- Myra Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Demre De- Myra Tarım Fuarı Açıldı

Demre De- Myra Tarım Fuarı Açıldı

De- Myra Tarım Fuarı açıldı*- ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen De- Myra Tarım Fuarı, törenle açıldı.

17.03.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

De- Myra Tarım Fuarı açıldı

*- ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen De- Myra Tarım Fuarı, törenle açıldı.

De- Myra Tarım Fuarı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Kaymakam Murat Uz, Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Mustafa Köse, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Murat Uz, ilçedeki seralarda modern ve kaliteli üretim yapıldığına işaret ederek, Antalya'dan yapılan biber ihracatının yüzde 40'ının Demre'den yapıldığını söyledi.

Milletvekili Hüseyin Samani de "Tarımsal faaliyet yeryüzünün en zor faaliyetlerinden birisidir. Çünkü havanın neminden, soğuğundan, sıcağından etkilenen bir sektördür. Atalarımız, çiftçinin karnını yarmışlar 40 tane gelecek yıl çıkmış demişler. Hep gelecek yıllardan umutlu bir sektörüz" dedi.

Uçak krizinden sonra muhalefetin 'hükümet bir şey yapmadı' şeklinde eleştirilerde bulunduğunu aktaran Samani, "Krizden sonra Antalya'da muhalefet milletvekillerimizin de katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantıya Tarım Bakanımız da katıldı. Bu toplantıdan, ihracatçılarımıza destek verme kararı çıktı" diye konuştu.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ankara'da yaşanan saldırı nedeniyle fuarın müzikli bölümlerinin iptal edildiğini belirterek, katılımcılar ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fide Üreticileri Alt Birliği Başkanı Mümin Şahin, gübre ve yemde kaldırılan KDV'nin fideden de kaldırılmasını isterken, halde 60- 80 kuruşa satılırken, en yakın markette 2 lira 50 kuruşa domates satılmasına tepki göstererek, "Üreticinin ucuza satmaktan, tüketicinin de pahalıya almaktan şikayetçi olmayacağı bir piyasa istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre De- Myra Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement