Deniz Feneri Derneği Kilis'te Suriyelilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Derneği Kilis'te Suriyelilerle Buluştu

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, "Türkiye, Suriyeli kardeşlerine kardeşliğinin gereği kucak açmak zorunda" dedi.

02.03.2013 18:32

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, " Türkiye, Suriyeli kardeşlerine kardeşliğinin gereği kucak açmak zorunda" dedi.

Deniz Feneri Derneği, Kilis Söğütlü Dere Tesisleri'nde, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Koçak, toplantıda, derneğin bugüne kadar dünyanın 50 farklı ülkesinde faaliyette bulunduğunu, hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ve kriz yaşayan ülkelere ulaştırdığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana Suriye'de bir felaketin yaşandığını ifade eden Koçak, "Türkiye, Suriyeli kardeşlerine kardeşliğinin gereği kucak açmak zorunda. Onların sıkıntılarına ortak olmak zorundadır. 'Ensar muhacir kardeşliği'nin örneklerini bugün ortaya koymakla meşgulüz" diye konuştu.

Türkiye'yi temsil eden insanların, hükümetin, ülkedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin Suriye'deki acının farkında olduğunu vurgulayan Koçak, bu acının dinmesi ve yaraların sarılması için herkesin çaba içerisinde olduğunu vurguladı.

Suriyelilerden dualarının devamını dileyen Koçak, şunları kaydetti:

"Şu an Suriyeli kardeşlerimizin imtihanı var. Savaş imtihanı. Suriye'deki iç savaştan dolayı Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Yakınlarını kaybettiler. Biz de Allah'ın bize ikram ettiği nimetleri ne kadar paylaşabiliyoruz- Onun imtihanı içerisindeyiz. Bu imtihanı iki tarafın da kazanmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Deniz Feneri gönüllüsü olarak katkı sağlayanlara plaket verildi.

Toplantıya, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, AK Parti İl Başkanı Reşit Polat ve çok sayıda gönüllü de katıldı.

Muhabir: Kemal Karagöz/ Veli Gürgah

Yayıncı: Murat Taydaş - KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneği Kilis'te Suriyelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement