Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 2 Tır Dolusu Yardım

Deniz Feneri Derneği\'nden Suriyelilere 2 Tır Dolusu Yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriyelilere 2 tır dolusu giyim ve gıda yardımı gönderdi.

19.12.2013 17:59

Deniz Feneri Derneği, Suriyelilere 2 tır dolusu giyim ve gıda yardımı gönderdi.

Derneğin Ümraniye'deki Anadolu Lojistik Merkezi'nde paketlenen giyim eşyası ve gıda maddelerinin yüklendiği tırlar Suriye'ye doğru yola çıktı.

Yardımlara ilişkin AA muhabirine bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaştan dolayı milyonlarca Suriyeli'nin evinden uzaklaştığını belirterek, bu ülkede yaklaşık 9 milyon Suriyeli'nin hareket halinde olduğunu söyledi.

Koçak, 2,5 milyon Suriyeli'nin de Lübnan, Irak ve Ürdün gibi ülkelere göç ettiğini vurgulayarak, Türkiye'de de yaklaşık 800 bin Suriyeli'nin bulunduğunu anlattı.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere muhacir gözüyle baktıklarını ve onlara ensarlık yapmaya çalıştıklarını dile getiren Koçak, derneğin hem Suriye'deki mağdurlara hem de Türkiye'ye sığınan muhacirlere yardımcı olmaya çalıştığını aktardı.

Gönderecekleri tırlardan birinde tamamen giyim eşyası olduğunu belirten Koçak, şunları söyledi:

"Bir tır tamamen Sultanbeyli'deki Erzurumlular Derneği tarafından toplanan yardımlarla dolduruldu. Diğer tırın ise bir kısmı gıda malzemesi bir kısmı da yine giyim eşyası ve eğitim malzemelerinden oluşturuldu. Üçüncü tırımız da bir hafta sonra Ankara şubemizden yola çıkacak. Suriye, savaş şartlarında zor anlar yaşıyor. Savaş büyük bir afet. Şu an kışın şiddetine girdik. Yani artık savaş kadar kış şartları da öldürücü olabilir. Geçtiğimiz günlerde yeni doğum yapmış bir annenin çocuğuyla birlikte donarak öldüğü haberini aldık. Bu da bizi tekrar harekete geçirdi. Zaten yardımlarımız kesintisiz sürüyordu. Bu üç tırlık yardımı da son haberle birlikte hızlandırmış olduk." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement