Deniz Harp Okulu Öğrencileri Zonguldak'ta - Son Dakika
Güncel

Deniz Harp Okulu Öğrencileri Zonguldak'ta

Öğrenciler, "TCG Sokullu Mehmet Paşa" ve "TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa" gemileriyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında Ereğli'ye geldi.

24.09.2014 17:08

Deniz Harp Okulunun 1. sınıfındaki eğitimlerini tamamlayıp bir üst sınıfa geçen öğrenciler, "TCG Sokullu Mehmet Paşa" ve "TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa" gemileriyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında, Ereğli ilçesine geldi.

Ereğli Limanı'na demirleyen, Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Mete Atay komutasındaki TCG Sokulu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemilerindeki 274 Deniz Harp Okulu öğrencisi, ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atay ve bir grup öğrenci, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti.

Kurmay Albay Atay, yaptığı konuşmada, ileri denizcilik eğitimleri kapsamında ilçeye geldiklerini, öğrencilere gemicilik, seyir, taktik manevralar, makine, yangın ve yara savunma eğitimleri verildiğini söyledi.

Öğrencilerin gece gündüz eğitimlerine devam ettiğini anlatan Atay, "Onları en iyi şekilde hem akademik hem de mesleki olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz mezun olduklarında bir mühendislik veya sosyal bilimler branşındaki üniversite diplomasının yanında Deniz Harp Okulundan subaylık diploması alıyor" diye konuştu.

Kaymakam Çay da ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Harp Okulu Öğrencileri Zonguldak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement