Denizli Kütükten Sanat Eseri Yaptılar Hd - Son Dakika
Güncel

Denizli Kütükten Sanat Eseri Yaptılar Hd

Denizli'de inşaat mühendisi Fatih Demirtepe (40) ile güzellik uzmanı eşi Gonca Demirtepe (30), hobiyle başladıkları ağaç kütüklerini işleme sanatında farklı tasaramlarla adeta sanat eseri yarattılar.

16.02.2018 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de inşaat mühendisi Fatih Demirtepe (40) ile güzellik uzmanı eşi Gonca Demirtepe (30), hobiyle başladıkları ağaç kütüklerini işleme sanatında farklı tasaramlarla adeta sanat eseri yarattılar. Yakılacak durumda olan kütükleri işleyerek bambaşka eşyalara dönüşten çift, otantik tarzda sunum tabakları, kaseler, kütük masa, sehpa, abajur gibi dekoratif ürünler ortaya çıkardı.

Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Fatih Demirtepe, 5 yıl önce güzellik uzmanı olan eşi Gonca Demirtepe ile evlendi. Bir çocukları olan çift, bir süre kendi işlerini yaptı. Gonca Demirtepe, evde hobi olarak çürümeye yüz tutmuş ağaç kütüklerini işleyerek çeşitli süs eşyalarına çevirmeye başladı. Eşinin ağaç kütüklerinden mucizeler yarattığını gören inşaat mühendisi Fatih Demirtepe de hobi olarak eşinden gördüğü gibi kütükleri işlemeye başladı. Evde kütüklerden çeşitli süs eşyaları ortaya çıkaran Demirtepe çiftinin yaptıkları, çevrelerinden büyük beğeni ve ilgi topladı. Çift, bir süre sonra ortaya çıkardıkları eşyalarla adeta aranan tasarımcılar oldu. Altıntop Mahallesi'nde bir atölye açan Demirtepe çifti, Babadağ'ın Kelleci Mahallesi ve Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde ceviz, meşe, sakız, ardıç, kayın gibi ağaçların çürüyen ve yakılması için toplanan bölümlerini odunculardan satın aldı. Demirtepe çifti, kendi mesleklerini bırakıp, hobi olarak yaptıkları doğada ölmeye yüz tutmuş ağaç parçaları olan kütükleri atölyede elleriyle saatlerce işleyerek şekillendirmeye başladı. Ortaya ise kütüklerden yapılan mükemmel ürünler çıktı. Çift, kütükleri kullanarak sunum tabakları, kaseler, masa ve sehpalar ile abajur gibi dekoratif ürünler yaptı. Kütüklerden süs eşyaları da yapan çift, duvarları bile kütüklerle donatıp, farklı bir tasarım ortaya çıkardı. Çiftin yaptıkları ürünler büyük ilgi görmeye başladı. Fatih Demirtepe, kendi mesleğini yapmadığını, atık ağaç parçalarına yeniden hayat verdiklerini belirterek, şunları söyledi

İnşaat mühendisiyim ama hobi olarak bu işe başlayancı mesleğimi bıraktım. Evde eşim, küçük tarzda kütükleri işleyerek güzel ürünler ortaya çıkarıyordu ben de merak sardım ve kütük işlemeye başladım. Birlikte yapınca çok güzel ve değişik tarzlarda ürünler ortaya çıkarmaya başladık. Yakılan kütük parçalarını toplayıp, atölyeye getirdik. Ellerimizle işleyip, evsel gereçler, sunum tabakları, kaseler, çoğunlukla kütük masa, sehpa, aydınlatma ve hatta lavabo gibi kullanım amacı olan çeşitli dekoratif ürünler yaptık. Kimsenin önemsemediği, uğraşmak istemediği bir kütük parçasını işleyerek güzel bir ürün haline getiriyoruz.

Kütüklere tasarımlarıyla hayat veren Gonca Demirtepe ise, yaptıkları bütün ürünlerin yakılacak ve çürümüş olan ağaç kütüklerinden ortaya çıktığını, yaparken de hayal gücünü kullandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Kütükten Sanat Eseri Yaptılar Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement