Denizli1albümünü Çıkaramadan Ölüme Gitti - Son Dakika
Güncel

Denizli1albümünü Çıkaramadan Ölüme Gitti

Denizli1albümünü Çıkaramadan Ölüme Gitti

İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinde bir süre önce yayınlanan 'Gitme' isimli şarkıyla, özellikle gençler arasında tanınan "Nara" adlı grubun solisti 28 yaşındaki Halil Erten, Denizli'de çalıştığı tekstil fabrikasında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

09.09.2011 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinde bir süre önce yayınlanan 'Gitme' isimli şarkıyla, özellikle gençler arasında tanınan "Nara" adlı grubun solisti 28 yaşındaki Halil Erten, Denizli'de çalıştığı tekstil fabrikasında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Albüm çıkarmak için para biriktiren Erten'in, gruptaki arkadaşlarıyla yarın (Cumartesi) Belediye Sanat Merkezi'nde verecekleri konsere hazırlandıkları öğrenildi.

Rock müzik tutkunu Halil Erten, 2003 yılında arkadaşlarıyla"Nara" ismini verdikleri bir grup kurdu. Erten, grubun solistliğini üstlendi. Pek çok gençlik organizasyonunda sahne alan grubun solisti Erten'in, bir süre önce internetteki sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan "Gitme" isimli parçası, binlerce kişi tarafından tıklandı. Özellikle gençlerden büyük ilgi gören grup üyelerinin en büyük isteği albüm çıkartmaktı.

Grubun solisti Erten, albüm için gereken parayı kazanabilmek için 6 yıl önce Denizli-Ankara Karayolu üzerindeki Böceli Köyü'ndeki Çevik Tekstil Fabrikası'nda, dokuma ustası olarak işe başladı. Erten, önceki gün (Çarşamba) saat 20. 00 sıralarında işyerinde, çalıştığı fabrikaya ait otomobili yıkamaya başladı. Bu sırada basınçlı oto yıkama makinesinin sıyrık olan kablosunu yerdeki suya temas etmesiyle elektrik akımına kapılan Erten, olay yerinde yaşamını yitirdi. Erten'in cenazesbi dün (perşembe) öğlende Pamukkale Beldesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Ali Erten ise oğlunun ölümü nedeniyle fabrika sahiplerinden şikayetçi olmazken, savcılığın olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

"GİTME" ŞARKISINI SEVGİLİSİNE YAZMIŞ

Erten'in ani ölümü, ailesi, grup ve iş arkadaşları ile hayranlarını üzüntüye boğdu. Grubun gitaristi Zekeriya Karataş, Erten'in zor şartlar altında çalışarak para biriktirmeye çalıştığını belirterek, "Albümü çıkartmak için son aşamaya gelmiştik. Yıllardır bu albümün için uğraş veriyorduk. İstanbul'a gidecektik. Hayallerimiz vardı. O'nun ani ölmümü bizi yıktı" dedi. Erten için internette yayınlanan "Gitme" isimli parçanın çok önemli olduğunu belirten Karataş, "Halil ile üniversiteyi kazanan kız arkadaşı iki yıl önce ayrıldılar. Sevgilisiyle telefonda konuşurken, 'Gitme, gitme' diye, bağırıp, ağlıyordu. Bundan çok etkinlenmiş. Bir gün çalıştığı fabrikadan beni aradı. "Gitme" diye şarkı yazdığını söyledi. Şarkıyı seslendirip, internette paylaştık. Çok beğenildi. Çünkü, yüreğinden gelen bir sesle söylemişti. O'nu hiç unutmayacağız" diye konuştu.

"BU KADAR SEVİLDİĞİİNİ BİLMİYOrduK"

"Halil, çok azimli bir çocuktu" diyen acılı ağabey Yavuz Erten, "İlkokulu bitirdikten sonra okulu bırakmıştı. Ancak azmi sayesinde, sonradan ortaokul ve liseyi dışardan bitirip, Anadolu Üniversitesi Acıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Dışarıdan okuyordu. Aile olarak ona destek veremedik. Hep kendi çabalarıyla bir yerlere geldi. Ailesi olarak bu kadar meşhur olduğunu ve sevildiğini bilmiyorduk" dedi.

Komşuları Arif Akay ise, yaşamın baharında hayata veda eden Erten'in güzel sesi olduğunu belirtip, "Özellikle Barış Akarsu, Cem Karaca ve Barış Manço'nun şarkılarını evde söylerdi, bizde dinlerdik" dedi.

Erten'in ölüm haberini alan hayranları, Nara Grubu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasını mesaj yağmuruna tuttu. Başsağlığı dileğinde bulunan hayranlarından Sevim Kulaç, "Sen gidince, aşka kısır şarkılar" diye yazdı.

Öte yandan, grubun yarın (Cumartesi) Belediye Sanat Merkezi'nde vereceği konser iptal edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli1albümünü Çıkaramadan Ölüme Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement