Deprem Bölgesinde Sağlık Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Deprem Bölgesinde Sağlık Çalışmaları

Deprem Bölgesinde Sağlık Çalışmaları

Van Sağlık İl Müdürü Dr.

20.02.2012 13:36

Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, deprem ve ağır kış şartlarına rağmen çadır ve konteyner kentlerde salgın hastalıkların yaşanmadığını belirterek, "Depremden bu yana sağlık hizmetleri hiç aksamadı" dedi.

Dr. Acar, deprem süresince yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Deprem süresince sağlık konusunda hizmetlerin hiç aksamadığını belirten Dr. Acar, fiziki anlamda birçok hastane binasının da hasar gördüğünü ifade etti. Yaşanan depremlerden dolayı birçok hastane binasının ağır hasar gördüğünü anlatan acar, şöyle konuştu: "Şu an ildeki tüm sağlık birimleri Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplandı. Vatandaşlara buradan hizmet veriliyor. Bölge hastanemiz depremden bu yana hizmetlerini

aksatmadan devam ediyor. Deprem süresince bizim ambulans helikopterimiz hasta nakil hizmetini başarılı bir şekilde yürüttü. Ayrıca, askeri helikopter de bu süre zarfında bize yardımcı oldu."

Deprem süresince birinci basamak sağlık hizmetlerinde aksama yaşamadıklarını belirten Dr. Acar, şunları söyledi: "Ekiplerimiz çadır kentleri dolaşarak 170 bin kişiye ulaştı ve tüm sağlık sorunları çözüldü. Yine 113 Sağlık Hattı ile vatandaşların bize daha kolay ulaşmasını sağladık. Bakanlığımızın destekleriyle mobil sağlık hizmetini daha da yaygınlaştırıp köylere kadar gittik."

Dr. Acar, çevre konusunda aldıkları ciddi önlemler sayesinde salgın hastalıkların da önüne geçtiklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Çevre sağlığı konusunda önemli çalışmalar yaptık. Hem deprem hem de ağır kış şartlarına rağmen çadır ve konteyner kentlerde herhangi bir salgın hastalık yaşanmadı. Bu da almış olduğumuz önlemlerden kaynaklanıyor." - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deprem Bölgesinde Sağlık Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement