Deprem Korkusu Aileyi Yanmaktan Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Deprem Korkusu Aileyi Yanmaktan Kurtardı

Deprem Korkusu Aileyi Yanmaktan Kurtardı

Adana'da gece evlerinde çıkan yangın sırasında deprem olduğunu sanarak uyanan anne, çocuklarıyla birlikte yanmaktan son anda kurtuldu.

16.01.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da gece evlerinde çıkan yangın sırasında deprem olduğunu sanarak uyanan anne, çocuklarıyla birlikte yanmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Filiz Özbek (40), çocukları 17 yaşındaki Leman ve 18 yaşındaki İsmail Özbek ile birlikte televizyon izledikten sonra yattı. Mevsimlik işçi olarak çalışan Yusuf Özbek (45) ise rahatsız olan ağabeyinin yanına giderek burada kaldı. Gece saat 01.30 gibi sarsıntı hisseden Filiz Özbek, uyandığında antre olarak kullandıkları oturma odasının yandığını fark etti. Anne Özbek, çocuklarının uyandırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine çocuklarını kucağına alan anne, alevlerin arasından geçerek çocuklarını tek tek dışarı çıkarttı. Patlama sesine uyanan vatandaşlar da, durumu itfaiyeye bildirdi. Mahallenin gençleri ise yangını kova ve hortumlarla söndürmeye çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangını söndürdü. Ancak ev kullanılamaz hale geldi.

"KIŞ GÜNÜ DIŞARIDA KALDIK"

Yaşadıklarını gözyaşı içinde anlatan anne Filiz Özbek, uyandığında deprem olduğunu sandığını belirterek, "Camların çıtırdamasıyla uyandığımda giriş tamamen yanıyordu. Kızımı kaldırdım sürükleyerek. Uyuyordu uyanamadı. Onu dışarı çıkarttım, sonra oğlumu dışarı çıkarttım. Daha sonra pencereler patlamaya başladı. Her yer yanmaya başladı. Komşularım itfaiyeyi aramış. İtfaiye gelene kadar oğlum ve arkadaşları söndürmeye çalıştı. İtfaiye geldi söndürdü" dedi.

Yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Filiz Özbek, "Şu şekilde evimi yaptıramam. Komşuda kalıyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Evi yaptırmak için mecburen paraya ihtiyacımız var. Çalışmadığımız için de paramız yok. Eşya bulunur ama evi nasıl yaptıracağız" diye konuştu.

Leman Özbek ise, kış günü dışarıda kaldıklarını vurgulayarak, yardım beklediklerini söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deprem Korkusu Aileyi Yanmaktan Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement