Derleme - "Son 24 Saat İçerisinde Batı Şeria ile Gazze'de Yaşanan Gelişmeler ve Yankıları" Başlıklı... - Son Dakika
Güncel

Derleme - "Son 24 Saat İçerisinde Batı Şeria ile Gazze'de Yaşanan Gelişmeler ve Yankıları" Başlıklı...

İsrail'in sivillerin silah ruhsatı almasında kolaylık sağlayan karar ile Kamu Güvenlik Bakanlığına bağlı bin 400 yedek sınır polisinin göreve çağrılmasını onayladığı bildirildi.

14.10.2015 17:11

İsrail'in sivillerin silah ruhsatı almasında kolaylık sağlayan karar ile Kamu Güvenlik Bakanlığına bağlı bin 400 yedek sınır polisinin göreve çağrılmasını onayladığı bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İçinde bulunulan güvenlik durumu kapsamında Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, vatandaşlara silah ruhsatı almada çeşitli kolaylıklar sağlanmasını içeren kararı onayladı" denildi.

İsrail parlamentosu Knesset'e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu'nun, Kamu Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bin 400 yedek sınır polisinin göreve çağrılmasını onayladığı belirtildi.

Knesset'ten yapılan yazılı açıklamada, "Tzachi Hanegbi başkanlığındaki Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu, Savunma Bakanı Moşe Yalon'un bin 400 yedek sınır polisinin göreve çağrılması yönündeki talebini kabul etti. Şu an itibarıyla 850 polis çağrıldı. Gerekli olduğu takdirde geri kalanı da çağrılacak" denildi.

İsrail ile Filistinliler arasındaki çatışmalar

İsrail polisi ile Filistinliler arasında Kudüs'ün farklı yerlerinde çıkan çatışmalarda ise 194 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Filistin Kızılayı sözcüsü Arrab el-Fukaha, "İsrail polisi ile Filistinliler arasında Kudüs'ün farklı yerlerinde dün gün boyu çıkan çatışmalarda 1'i gerçek mermi, 63'ü plastik mermi, 3'ü polis tarafından darbedilerek ve geriye kalanlar da gazdan etkilenmek suretiyle 194 kişi yaralandı" dedi.

İsrail askerlerinin, Gazze'nin sınır bölgelerinde, Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlalleri protesto eden Filistinlilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahalesi sonucu 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

- İsrail muhalefetinden yeni saldırı dalgasına karşı "4 öneri"

İsrail'deki ana muhalefetin lideri İzak Herzog, "Filistinlilerden gelen yeni saldırı dalgasını durdurmak için" hükümete 4 öneride bulundu.

İsrail'deki Araplar Mescid-i Aksa ihlallerini protesto etti

İsrail'in Sahnin kentinde, çoğunluğu Filistinli Araplardan oluşan binlerce kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto etti.

Aralarında İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi, Filistin bayrakları taşıyarak, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto etti.

- İsrail'den yeni güvenlik tedbirleri kararı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, şiddet olaylarını önlemek üzere bir dizi güvenlik tedbiri alınmasını kararlaştırdığı bildirildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail güvenlik birimlerinin liderleriyle yaptığı özel toplantıda "Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırılarını engellemek" için bir dizi güvenlik tedbiri alınması yönünde karar verdi.

Haberde, söz konusu tedbirler kapsamında, "İsrail kentlerinde emniyeti tesis etmek için polisin yanı sıra olaylara askerlerin de müdahalesi, İsrailli hedeflere yönelik saldırı düzenleyenlerin derhal evlerinin yıkılması, kendileri ve ailelerinin oturum izinlerine el konulması"nın yer aldığı ifade edildi.

- İsrail'den Gazze sınırındaki kuvvetlerine takviye kararı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırındaki kuvvetlerine 2 birlik takviye etme kararı aldığı bildirildi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırında yaşanan güvenlik olayları nedeniyle bölgede konuşlu güçlere 2 birlik takviye kuvvet eklemeyi kararlaştırdı.

Radyonun haberinde, Kudüs'e de askeri takviye yapılacağı bilgisine yer verildi.

Ekim ayının başından bu yana 800 Filistinli gözaltına alındı

Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında İsrail güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bu kişilerden 15'inin de yaralı olduğunu söyledi.

Filistinlilerin cenazeleri ailelerine teslim edilmeyecek

İsrail yönetimi, öldürülen Filistinlilerin cenazelerini ailelerine teslim etmeyerek askeri mezarlıklara defnetme kararı aldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun dün Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın İsraillilere yönelik eylem yapan Filistinlilerin naaşlarının ailelerine teslim edilmemesini öngören önerisini kabul ettiği belirtildi. Karara göre, polis ve askerler tarafından öldürülen Filistinlilerin naaşı İsrail'deki askeri mezarlıklara defnedilecek.

Yahudi yerleşimciler, Nablus'ta Filistinli çiftçilere saldırdı

Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un güney kesimindeki Burin köyüne saldırarak, zeytin hasadı yapan çiftçilere taş ve molotofkokteyli attığı, olayda 1 kişinin başından yaralandığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme - 'Son 24 Saat İçerisinde Batı Şeria ile Gazze'de Yaşanan Gelişmeler ve Yankıları' Başlıklı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement