Dernekten Hayırseverlere Buzdolabı Bağışı Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Dernekten Hayırseverlere Buzdolabı Bağışı Çağrısı

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Müdürü Mesut Akkaş, dernekten yemek yardımı alan ihtiyaç sahiplerinin yemekleri sıcaktan koruması için buzdolabına ihtiyaç duyduğunu belirterek, hayırseverlere destek çağrısında...

15.07.2012 11:40

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Müdürü Mesut Akkaş, dernekten yemek yardımı alan ihtiyaç sahiplerinin yemekleri sıcaktan koruması için buzdolabına ihtiyaç duyduğunu belirterek, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Akkaş, AA muhabirine, buzdolabı sorunu yüzünden yemek yardımı alan vatandaşların sıkıntı çektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin her gün 548 kişiye üçer kap yemek dağıttığını dile getiren Akkaş, "Belediye haricinde Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren diğer yardım kuruluşları birçok mahallede yemek yardımı yapıyor. Yemek dağıtılan ailelerin birçoğunun buzdolabı yok. Buzdolabına çok acil ihtiyacımız var. Hayırsever vatandaşlarımızdan buzdolabı yardımı bekliyoruz" dedi.

-Evlenecek çiftlere de yardım ediliyor-

Akkaş, belediyenin başlattığı gelinlik kampanyasının sürdüğünü ifade ederek, il genelinde yaşayan ve evlenmek isteyenlere yardımcı olduklarını bildirdi.

Sosyal Yardım Derneği veya Yarım Elma Derneği'ne başvuran çiftlere, gelinlik, abiye, ayakkabı ve tüm çamaşırları tam takım olarak ücretsiz verdiklerini kaydeden Akkaş, "Bu giysi ve ayakkabıların hiçbiri daha önce kullanılmadı, hepsi sıfır. Evlenecek çiftlere yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Akkaş, Ramazan ayı ile ilgili çalışmalarının da sürdüğüne dikkati çekerek, adak ve akika kurbanı, zekat, ikinci el eşya gibi yardımları kabul ettiklerini, 20 Temmuz'dan itibaren ihtiyaç sahiplerine 50'şer lira dağıtılarak, Ramazan süresince 849 ailenin ihtiyaçlarının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dernekten Hayırseverlere Buzdolabı Bağışı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement