Devlet Bakanı Babacan, IMF Heyeti ile Görüştü - Son Dakika
Ekonomi

Devlet Bakanı Babacan, IMF Heyeti ile Görüştü

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve Beraberindeki Heyet ile Bir Araya Geldi.

05.03.2007 11:21

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Stand-by düzenlemesinin 6. gözden geçirmesi ve olağan 4. madde konsültasyon çalışmaları için Ankara'ya gelen IMF heyeti çalışmalarına başladı. Heyet ilk olarak Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan ile Sheraton Oteli'nde bir araya geldi. Toplantıya, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Hazine yetkilileri, IMF'nin Türkiye'nin de yeraldığı Gruptan Sorumlu Direktörü Willy Kiekens, Avrupa Bölümü Direktörü Bölümü Susan Schadler, IMF İcra Direktörü Willy Kiekens, Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile IMF uzmanları katıldı. Bu ayın ortalarına doğru çalışmalarını tamamlayacak olan heyet, 6. Gözden Geçirme çalışmaları çerçevesinde, 2006 yıl sonu kamu maliyesi gerçekleşmeleri, son makro ekonomik durum ve beklentiler, 2007 yılı para politikası ve kamu maliyesi program hedefleri ve yapısal reformlar konusundaki son gelişmeleri ele alacak. Bu arada, IMF'nin ana sözleşmesi gereğince tüm üye ülkelerle düzenli gerçekleştirdiği 4. madde görüşmeleri de yapılacak.

(BK-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Devlet Bakanı Babacan, IMF Heyeti ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement