Devlet Opera Ve Balesi, ZPSM'de Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Devlet Opera Ve Balesi, ZPSM'de Sanatseverlerle Buluşuyor

Devlet Opera Ve Balesi, ZPSM\'de Sanatseverlerle Buluşuyor

Zorlu PSM ve İDOB, gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında; sezon boyunca İDOB'un programında yer alan opera, bale eserleri; konser ve dans gösterileri Zorlu PSM sahnelerinde sanatseverlerle buluşacak.

04.10.2017 16:07  Güncelleme: 16:08

İDOB, geçmiş sezonlarda büyük ilgi gören eserlerin yanı sıra daha önce İstanbul'da, hatta Türkiye'de sahneye konmamış eserlerin de eklendiği zengin programıyla, Zorlu PSM 'nin Ana Tiyatro ve Drama Sahnesi'ne sezon boyunca konuk olacak.

Heyecan veren işbirliğiyle ilgili Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, "Zorlu PSM olarak, kültür- sanatın farklı dallarını sahiplenmeye gayret ediyor ve hepsine sahnelerimizde yer vermek için elimizden geleni yapıyoruz. 7/24 hareketin olduğu bir sosyal yaşam ve kültür platformuna dönüşen Zorlu PSM'de sanatın her alanına yer açmak üzere var gücümüzle ekipçe çalışıyoruz. Bu amaçla Türkiye'nin önde gelen sanat kurumlarıyla da değerli işbirliklerine imza atıyoruz. 5. sezonumuzda, kültür sanatın en köklü kurumlarından İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile bir araya geliyoruz. Bu işbirliği kapsamında, birçok değerli- klasik eseri opera- bale- modern dans ve klasik müzikseverle Zorlu PSM çatısı altında buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren İDOB Genel Sanat Yönetmeni Suat Arıkan da "Dünya prömiyeri, Türkiye ve İstanbul prömiyerlerinin buluştuğu, zengin 2017-2018 sanat sezonumuza damgasını vuracak olan mekansal zenginliğimiz Zorlu PSM ile yaptığımız işbirliğidir. Bu işbirliğinin yapı taşları, Avrupa yakasındaki sanatseverlerin opera-bale tutkusu ve özlemiyle örülmüştü. Opera , Oratoryo, Bale, Modern Dans, Gala Konser gibi farklı etkinliklerle, Zorlu PSM'nin zengin programına dahil olmamız, İDOB için de ayrı bir heyecan ve sevinç kaynağıdır. Umarım bu buluşma, gelecekte daha da gelişir ve Zorlu PSM'den aldığımız güçle sanatımızı sanatseverlerle buluştururuz." dedi.

İşbirliği kapsamında, "Seyahatname 2", 7 Ekim Cumartesi günü Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde sanetseverlerle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye konacak eser, 17.yüzyılda Evliya Çelebi tarafından kaleme alınan Seyahatname'yi, Elif Şafak'ın çağdaş metinleri ile harmanlıyor.

Zorlu PSM'de gerçekleşecek İDOB etkinliklerinin biletlerine; www.biletiva.com, www.zorlupsm.com, www.dobgm.gov.trüzerinden ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devlet Opera Ve Balesi, ZPSM'de Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement