Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI 25. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİRVESİ BAŞLADICumhurbaşkanı Erdoğan, "Son yıllarda vize engellerinin kaldırılması konusunda büyük mesafeler katettik. Ukrayna ve Gürcistan'a pasaportsuz seyahetin yolunu da açtık.

22.05.2017 11:48

1- KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI 25. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİRVESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Son yıllarda vize engellerinin kaldırılması konusunda büyük mesafeler katettik. Ukrayna ve Gürcistan'a pasaportsuz seyahetin yolunu da açtık. Bu kolaylığı bütün üye ülkelere yaymak, insanlarımızı yakınlaştırmak istiyoruz"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 25. Kuruluş Yıl dönümü Zirvesi İstanbul'da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirveye katılan üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bakanlarını karşıladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen zirve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 9.15'de zirveye gelmesiyle başladı. Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte karşılama alanını gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9.30'da temsilcileri karşılayıp tek tek tokalaştı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev de zirveye katılan üst düzey isimler oldu. Karşılamanın ardından üye ülke temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Ardından toplantı salonuna geçildi. Toplantının açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Dünyanın en zor coğrafyalarından birinde, aralarında siyasi hatta askeri sorunlar bulunan bölge ülkelerini aynı masada bir araya getirebilmenin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın en büyük başarısı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Farklılıklarımız değil müştereklerimiz üzerinde odaklanarak çalışmalarını sürdürmeliyiz" dedi.

ÜYE ÜLKELERE ULAŞIM PROJELERİ ÇAĞRISI

Karadeniz limanlarının aynı çarşıya açılan birer dükkan gibi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Anadolu'da, 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' deriz. Biz Türkiye olarak 5 çalışma grubunun koordinatörüyüz. Eğer çalışma gruplarına katılım düzeylerini arttırabilirsek, örgütü dinamik hale getirebiliriz. Karadeniz Çevre Otoyolu projesi güzel bir örnek olarak karşımızda duruyor. Biz ülkemize ait kısmını 10 yıl önce tamamladık. Aynı şekilde İstanbul'un altında ve üstünde dünya çapında projeleri hayata geçirdik. Diğer ülkeler de projeleri tamamlarsa insanlarımızı birbirine bağlayan ulaşım ağını oluşturabiliriz" diye konuştu.

VİZESİZ SEYAHAT ÇAĞRISI

Üye ülkeler arasındaki yatırımların ve ticaretin potansiyelinin çok altında kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son yıllarda vize engellerinin kaldırılması konusunda büyük mesafeler katettik. Ukrayna ve Gürcistan'a pasaportsuz seyahatin yolunu da açtık. Bu kolaylığı bütün üye ülkelere yaymak, insanlarımızı yakınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi

-Karşılamadan detaylar

-Aile fotoğrafı

-Cumhurbaşkan'ın Erdoğan'ın konuşması

================================

2-

(ÖZEL) İKİ CUMHURBAŞKANININ FENERBAHÇE SOHBETİ

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Fenerbahçe'nin  Euroleague şampiyonluğu, bugün İstanbul'da başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nin de gündemindeydi.

Zirveye katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki sohbetin konusu Fenerbahçe-Olimpiyakos Eurolig finaliydi. Olimpiyakos'un şampiyon olmasını beklediğini söyleyen Yunanistan Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe çok iyiydi karşılığını verdi. Yunan Cumhurbaşkanı tercümanı aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı final maçına beklediklerini söyleyince Erdoğan da yine tercümanı aracılığıyla Ankara'daki AK Parti kongresine katıldığı için maça gelemediğini söyledi.

TOPLANTIDA FENERBAHÇE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç'in konuşmasının ardından sözü Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna getirerek, Fenerbahçe'nin koçunun ve iki önemli oyuncusunun Sırp olduğunu hatırlatıp Yunanistan Cumhurbaşkanına dönerek, "Değerli dostum o da üzülmesin. Onların da mensubu olan Kostas Sloukas... O da Yunanistanlı, o da Fenerbahçeli. Güzel bir dayanışma ile Fenerbahçe Avrupa şampiyonu oldu. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Gururluyuz. Fair play anlayışı içinde bunların gerçekleşmiş olması bizi ayrıca mutlu etmiştir" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İki Cumhurbaşkanının tokalaşmasından genel ve detay görüntüler

-Maç sohbetinden detay

-Cumhurbaşkanının konuşması

================================

3- "ŞİKEDE KUMPAS" DAVASININ 42 SANIĞINDA BYLOCK ÇIKTI

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

"Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 108 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı, cep telefonunda ve internet sağlayıcısında örgütün kriptolu mesajlaşma programı "Bylock" tespit edilen 42 sanığın isimini açıkladı. Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen sanıklardan Şerif Ali Tekalan ve eski emniyet müdürü Nazmı Ardıç'ın da bulunduğu 21 sanığın "kırmızı" listede olduğu belirtildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivas spor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu spor camiasından bir çok kişiye, "Futbolda şike" soruşturması adı altında "kumpas" kurduğu iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına Silivri Cezaevi'nde bulunan duruşma salonunda devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın 6. duruşmasında 14'ü bu davadan olmak üzere 17 tutuklu sanık ile 13 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sanıklar arasında dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Nazmi Ardıç ve gazeteci Mehmet Baransu gibi isimler yer alıyor. Aziz Yıldırım ve diğer müştekiler ise duruşmaya katılmazken bu isimleri avukatları temsil etti.

MAHKEME BAŞKANI BYLOCK LİSTESİNİ AÇIKLADI

Duruşmayı başlatan mahkeme başkanı Ali Öztürk, ilk olarak dosyaya ulaşan bylock kullanıcı listesini okudu. Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan gelen ilk listede, aralarında Şerif Ali Tekalan ile eski emniyet müdürü Nazmı Ardıç'ın da bulunduğu 29 sanığın, örgütün kriptolu mesajlaşma programı olan "Bylock"u kullandıkları, 21'inin ise yoğun kullanıcı anlamına gelen "kırmızı" listede olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Daha sonra MİT'ten gelen ikinci bylock listesini okuyan mahkeme başkanı, bu davanın sanıklarından 13 sanığın daha "Bylock" kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bu isimlerin de açıklanmasından sonra, tutuklu sanıkların savunmalarına geçildi.

ÖNCEKİ CELSE NE OLMUŞTU

Önceki celse mahkeme, sanıklardan polis memuru Lokman Yanık'ın tahliyesine karar vermiş, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin de bulunduğu tüzel kişilerin tamamının katılma taleplerini reddetmişti. Mahkeme, aralarında Aziz Yıldırım, Ümit Karan, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz gibi isimlerin de bulunduğu birçok kişinin ise suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle katılma taleplerinin kabul edilmesine karar vermişti.

Görüntü dökümü:

-------------------------------------

Silivri duruşma salonunundan detaylar

===================================

4- 30 BİN FEETTE FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNU İZLEDİLER

Haber: İbrahim YILDIZ - Kamera: İstanbul DHA

Türk Hava Yolları (THY), Bangkok-İstanbul seferi yolcularına sürpriz yaparak Fenerbahçe ve Olimpiakos'un İstanbul'da karşı karşıya geldiği final maçını, 30 bin feette canlı izleme imkanı sundu.

İstanbul'da düzenlenen THY Euroleague 2017 final maçında Fenerbahçe ile Yunan temsilcisi Olimpiakos karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndan oynanan maçta Fenerbahçe 80-64 galip gelerek THY Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.

30 BİN FEETTE CANLI YAYIN

Turnuvanın resmi sponsoru THY, Türkiye saatiyle saat 21.00'de başlayan mücadeleyi, bu saatte seyahat eden Bangkok-İstanbul seferi yolcularına sürpriz yaparak 30 bin feet yükseklikten canlı yayınladı. THY yolcuları, Wifi ve Live TV uygulaması bulunan uçakta final maçını uçakta izleme imkanı buldu. Bangkok-İstanbul seferini gerçekleştiren TK65 sefer sayılı tarifeli uçuşunda yolcular şampiyonluk maçının heyecanına ortak oldu. Fenerbahçe forması giymiş bir yolcu ise takımının galibiyetini alkışlarla kutlayarak, THY'na teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Maçın yolcu koltuklarındaki eğlence ekranlarından izlemesi

-Detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement