Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)SUNİ TENEFFÜS YAPTIĞI KÖPEĞİ HAYATA DÖNDÜRDÜRİZE'de yemek yediği sırada aniden fenalaşan köpek, yoldan geçen Ömer Yılmaz'ın kalp masajı ve suni teneffüsüyle hayata döndü.

26.03.2019 10:10

1)SUNİ TENEFFÜS YAPTIĞI KÖPEĞİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

RİZE'de yemek yediği sırada aniden fenalaşan köpek, yoldan geçen Ömer Yılmaz'ın kalp masajı ve suni teneffüsüyle hayata döndü.  Sevimli köpeğin yaşama tutunması için verilen mücadele anlarına ait görüntüler, sosyal medyada beğeni topladı. Merkeze bağlı Kendirli beldesinde esnaf Yakup Gör, yemek verdiği köpeğin bir süre sonra hareketsiz kaldığını fark etmesi üzerine endişeli anlar yaşandı. Gör, yerde hareketsiz duran ve nefes almakta güçlük çeken köpeği için o sırada yoldan geçen Ömer Yıldız'dan yardım istedi. Yıldız, boğazına takılan lokma sonucu nefes almayan köpeği,  kalp masajı ve suni teneffüs yaparak hayata döndürmeyi başardı. Yılmaz'ın çabaları sonucu köpek ayılarak kendine geldi.

Sevimli köpeğin yaşama tutunması için Yılmaz'ın bu mücadelesi de çevredekilerce cep telefonu kamerasınca kaydedildi. Görüntüler, paylaşıldığı sosyal medyada büyük beğeni toplarken, binlerce hayvan sever takipçi de verdiği mücadele nedeniyle Ömer Yılmaz'ı kahraman ilan edip, örnek davranışı için kendisine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Köpeğe yapılan müdahale anları

Köpeğin hayata dönmesi

Haber-Kamera: RİZE-DHA

==================================================

2)BURSA'DA AŞIRI SÜRAT ÖLÜM GETİRDİ

Bursa'da aşırı süratli olduğu belirtilen Abdülmuttalip Altın'ın (28) kullandığı otomobil virajı alamayınca kontrolden çıkarak yol kenarındaki bahçe duvarına çarptı. Kazada Abdülmuttalip Altın olay yerine hayatını kaybetti. Polis ekipleri, inceleme yaparken okula giden öğrenciler merakla olayı izledikleri görüldü. Kaza, sabah saat 06.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Yeniceabat Mahallesi Necdet Coşkunüzer Orta Okulu'nun önünde meydana geldi. Yunuseli Mahallesi istikametinden İstanbul Caddesi yönüne doğru giden 16 MCL 50 plakalı otomobilin sürücüsü Abdülmuttalip Altın (28), iddiaya göre viraja hızlı girince direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil yolun kenarında bulunan bahçe duvarına çarparak durabildi. Çarpma sesini duyan mahalle sakinleri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Altın'ın olay yerine hayatını kaybettiğini belirledi. Abdülmuttalip Altın'ın cesedi, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada savcılık kaza ile ilgili inceleme yaparken okula gelen öğrencilerin merakla olayı izledikleri görüldü. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polis ekiplerinin inceleme yapması

-Öğrencilerin meraklı gözlerle olayı izlemesi

-Detaylar

Süre: 01.47 Boyut: 201 MB

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

================================================

3)MİT'İN ADINI KULLANAN DOLANDIRICIYA TUTUKLAMA

ADANA'da, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı görevlisi olarak tanıtıp, Esma İ. (65) ve Muzaffer İ. (70) çiftini 65 bin liralık altınlarını alarak, dolandıran Muzaffer A. (31), polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan Muzaffer A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. Telefonla Cumali İ.'yi arayan Muzaffer A., kendisini "MİT Başkanlığı görevlisiyim" diye tanıttıktan sonra gizli soruşturma yürütüldüğü ve kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin elinde olduğu yalanını söyleyip, evden çıkmasını istedi. Cumali İ. evden ayrılınca Muzaffer A., bu kez Esma İ.'yi telefonla arayarak, "Kocan şu anda emniyette, sorguda. Evde ne kadar altın ve para varsa bize vereceksin. Parmak izi incelemesi yapıp, size tekrar vereceğiz" dedi. Panikleyen Esma İ., evdeki 65 bin liralık altınları poşete koyarak, kendisine söylenilen yere götürüp, bekleyen kişiye verdi. Bir süre sonra eve gelen Cumali İ., telefonda kendisine söylenilenleri eşine anlatınca Esma İ. de altınları poşet içinde, sokağın köşesinde birine verdiğini söyledi. Dolandırıldıklarını anlayan çift, polise giderek, şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcının kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, 100 güvenlik kamerasının 50 saatlik kaydını izleyerek, dolandırıcının taksiyle sokağın başına geldiğini, altın dolu poşeti aldıktan sonra tekrar aynı taksiye binip, uzaklaştığını gördü. Taksinin plakasını belirleyen ekipler, kısa sürede de dolandırıcı Muzaffer A.'nın adresini tespit etti. Muzaffer A., oturduğu eve düzenlenen operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları reddeden Muzaffer A., güvenlik kamerası görüntüleri izletilince suçunu itiraf etti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muzaffer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp birimine getirilmesi

SÜRE: 00'40"     BOYUT: 74,3 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

==================================================

4)ÇANAKKALE'DE FUHUŞ OPERASYONUNA 2 GÖZALTI

ÇANAKKALE'de yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 1'i kadın 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yabancı uyruklu kadınlara para karşılığında fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmada ekipler yabancı uyruklu kadınlara para karşılığı fuhuş yaptıran 'Haydar' kod isimli H.A. ile 'Lika' kod isimli kadın L.G.'yi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında, fuhuş yaptırıldığı belirlenen 8 yabancı uyruklu kadın ise polis tarafından İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.A. ve L.G. ise adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Çanakkale İl Enmiyet Müdürlüğünden görüntü.

-Şüphelilerin emniyetten çıkarılmasından görüntü.

Haber-Kamera:  Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

==================================================

5)PEDAGOGDAN AİLELERE 'MOMO' UYARISI

UZMAN Pedagog İshak Orhan, son dönemde cep telefonlarına gelen ve çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyen 'Momo' oyununun çocuklara korku saldığını söyledi. Oyunun çocuklarda davranış bozukluğu ve çeşitli tikler oluşmasına sebep olduğunu da belirten Orhan, "Momo karakteri çocukların beyinlerinde ciddi bir deformasyon oluştuyor. Bu karakterleri gördüklerini andan itibaren 'gece terörü' dediğimiz 5 dakikadan 30 dakikaya kadar süren kendini kaybetmiş şekilde bağırma gibi durumlarla karşılaşılıyor. "dedi.

Uzman Pedagog İshak Orhan, çocuklar ve ailelerine bilgisayar oyunları konusunda uyarılarda bulundu. Daha önce 'Mavi Balina' adlı oyun olduğunu şimdi ise 'Momo' oyunun çocuklar için tehlikeli olduğunu ifade eden Orhan, şunları söyledi:

"Bir süre önce  'Mavi balina' tehlikesi vardı. Çocuklarımız bu oyunun etkisi altında kalarak intiharlara kadar giden davranışlar içerisine girdiler. Şimdi de 'Momo' tehlikesi ortaya çıktı. Ailelerin çocuklar telefonlarla neler yapıyor mutlaka bilmeleri lazım. Momo'da çocukların telefonlarına gönderiliyor. Son dönemde ise videoların arasına konulmaya başlandı. Çocukların ergenlik dönemlerinden faydalanıyorlar. Ergenlik döneminde çocukların ergenlik hormonları salgılanırken maalesef akıl hormonları duruyor. Bu kişiler bu durumu iyi biliyor. Çocukların beyinlerine korku salmak istiyorlar."

BEYİNLERİNDE DEFERMASYONA NEDEN OLUYOR

Bu tür oyunların çocukların beyinlerinde deformasyona sebep olduğuna dikkat çeken Orhan, "Çocuklar meraklı şekilde birbirlerine 'Momo' karakterini anlatıyorlar. Momo karakteri çocukların beyinlerinde ciddi bir deformasyon, korku ve gece terörü oluşturuyor. Çocuklar bu karakteri gördükleri andan itibaren 'Gece terörü' dediğimiz 5 dakikadan 30 dakikaya kadar süren kendini kaybetmiş şekilde bağırma gibi durumlarla karşılaşılıyor. Öncelikle çocukların anne-babaları ve öğretmenleri tarafından bilinçlendirilmeleri lazım. Çocukların bu karakterlerden etkilenmemeleri için çocukların kullandığı tablet ve cep telefonlarının kısıtlanması lazım. Çocuklar sussun diye çocukların ellerine verilen telefonlar çocukları bağımlı hale getiriyor." dedi.

ÇOCUKLARDA ÇEŞİTLİ TİKLER OLUŞUYOR

Bu karakterden korkan çocuklarda çeşitli tikler oluştuğunu ifade eden Orhan, " Çocukları bu karakteri izleyen bir anne baba çocuklarını anlamaları gerekiyor. Bunu izledikten sonra çocuklar evin içerisinde tek başına tuvalete bile gitmeye korkuyorlar. Tuvalete anne ve babalarıyla gidiyorlar. Evdeki tüm ışıkların açık olmasını istiyorlar. Öyle bir karakterin kendilerini izlediklerini ve kendilerine zarar vereceklerini düşünüyorlar. Alt ıslatmalar, tırnak yemeler, çeşitli tikler oluşuyor. Kendilerine hakim olamıyorlar. Anne ve babaların yanlarında dolaşıp onların bacaklarına sarılıyorlar. Korku içinde yaşıyorlar. Anne babalar onları anlamalı, onlarla birlikte hareket etmeleri lazım. Tabi yavrum, haklısın, korkuyorsun korkacak bir şey yok dememeliler. Çocuk için bu çok önemli. Bu karakter çocuklar için gerçekten korkutucu bir şey. Korkacak bir şey yok yerine; doğrudur korkuyorsun, ben senin yanındayım yavrum, diyerek çocukla düzenli olarak ilgilenmeliler. Bu şekilde düzenli ilgilenirlerse 2 ay içinde çocukların bu hallerinin geçeceğine inanıyorum. "diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

-Pedagog röp.

Genel ve detay

(Haber- kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

==========================================

6)OTO SANAYİDE ÇALIŞAN GENÇ, KENDİ OTOMOBİLİNİ YAPTI

BOLU'da, sanayi sitesinde esnaflık yapan Abdurrahman Altındaş(23), kendi imkanları ile hurda malzemelerden kendi otomobilini yaptı. Abdurrahman Altındaş, bazı parçalarını hurdadan edindiği, gövdesini de kendi imal ettiği otomobili tamamlayarak, trafiğe kapalı alanlarda kullanmanın keyfini yaşıyor.

Gerede Meslek Yüksekokulu'nda makine resim bölümü öğrencisi olan ve aynı zamanda Bolu Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan Altındaş, bir süredir hayalini kurduğu otomobilini yaptı. Altındaş, hurda malzemelerden 1 sene süren çalışma sonucu, 2 bin 500 TL'ye imal ettiği otomobili yürür hale getirdi. Altındaş, bazı parçalarını hurdadan edindiği, gövdesini de kendi imal ettiği aracı tamamladı. Altındaş, trafiğe kapalı alanlarda kendi imal ettiği otomobili sürmenin keyfini yaşıyor.

Otomobilin çoğu kişinin dikkatini çektiğini söyleyen Altındaş, "Zamanında kendi arabam da oldu ama bu sıfır araba yapmak düşüncesiyle oldu. Ben bu arabayı kendi imkanlarımla, babamın imkanlarıyla, harçlıklarımla beraber, kimi zaman parçasını burada veresiye alarak yaptım. Yaklaşık 2 seneden beri arabayı yapıyorum. Çevredeki herkesin ilgisi oluyor arabaya. Sağolsun sanayi esnafı parça ve tamir konusunda yardımcı oluyor. Bu arabanın kimi parçasını hurdacıdan, kimi parçasını kendi imkanlarımla aldım. Çoğu kişinin dikkatini çekiyor. Gece geç saatlere kadar çalıştığım da oldu. Sırf bir an önce yapmak amacıyla geceleri çalıştım. Şu anda arabanın bu haliyle 2 bin 2 bin 500 lira gibi bir maliyet oldu. İllaki maliyeti düşürebiliriz ama daha az verim alırız. Böyle projeler gördüm sosyal medyada. Yapabilir miyim? diye düşündüm. Önce şasesini yaptım. Şaseyi yaptıktan sonra imkanım oldukça lastiklerini aldım, üst kısımlarını kapattım. Yavaş yavaş yaptım." diye konuştu.

GERİ VİTES YOK

Yaptığı otomobilde motosiklet motoru kullandığı için geri vites olmadığını 'Bizde zaten geri vitesi yok' sözleriyle esprili bir şekilde anlatan Antındaş, "Bizde geri vites yok. Motor 4 ileri vitesli motor. Ön kampana fren sistemi mevcut ama şu anda faaliyete geçiremedik. Zamanla eksikliklerini giderip yavaş yavaş geliştirmek istiyorum. Belki seri üretime bile girmeyi düşünebilirim. Sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanıyorum." dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Araçtan görüntüler

-Sanayi sitesi içinde aracın seyir halindeki görüntüler

-Detaylar

-Röportaj

04.33-Boyut: 509.4 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement