Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)ÇAKIROĞLU'NUN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ DAVA ERTELENDİİZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada savcı ek mütalaa verdi.

11.07.2017 13:22

1)ÇAKIROĞLU'NUN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ DAVA ERTELENDİ

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada savcı ek mütalaa verdi. Dava sanık avukatlarının ek süre istemesi nedeniyle 18 Temmuz'a ertelendi.Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Önceki duruşmada savcı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. Bugünkü duruşmada ise savcı ek mütalaa verdi. Savcı olayın gerçekleştiği kafenin sahibi F.K.'nin şikayetçi olmamasından dolayı sanıklar hakkında 'mala zarar verme' suçundan kovuşturmaya gerek olmadığından bu suçlamayla ilgili kamu davasının düşürülmesini istedi. Olayın gerçekleştiği kafenin güvenlik kameralarının sökülmesi ve zarar verilmesiyle ilgili ise kimliği belirsiz 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine sanık avukatları da ek süre istedi. Mahkeme heyeti karar öncesi ek mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre verilmesine, sanık Nurullah S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.

"ÖĞRENCİLER EGE'Yİ TERCİH ETSİN"

Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Necat Karataş, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi. Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Oğlumun böyle bir grubun içinde olmasından dolayı onunla gurur duyuyorum. Ben de böyle bir grubun içinde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda yeni dönemde tercih yapacak olan tüm milliyetçi ve Fırat'ı seven her öğrencinin, Ege Üniversitesi'ni tercih etmesini istiyorum. İnşallah kısa sürede karar da açıklanır ve Fırat yattığı yerde huzura erer" dedi. Açıklamanın ardından Duruşma için adliyeye gelen gruptakiler hep bir ağızdan, "Hepimiz Fırat'ız. Bu dava bitene kadar buradayız" sloganı attı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Adliye önünden toplanan kalabalıktan görüntü

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu'nun açıklamasından görüntü

Slogan atanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

======================================================

2)15 TEMMUZ ŞEHİDİ POLİS MEMURU MUHSİN KİREMİTÇİ, MEZARI BAŞINDA ANILDI

ANKARA Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı 28 yaşındaki Muhsin Kiremitçi, memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı. 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle bugün tüm yurtta, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi. Anma törenleri kapsamında, Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Muhsin Kiremitçi'nin mezarı başında tören düzenlendi. Törene, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tutal, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz,  Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Emin Botsalı,  siyasi parti temsilcileri, şehit ailesi ve gaziler, şehit Muhsin Kiremitçi'nin babası Hüseyin  Kiremitçi ve ailesi katıldı. Törende Kuran ve hatim duası okundu.

Oğlunun komiser yardımcısı olduğu gün şehit düştüğünü belirten gözü yaşlı babası Hüseyin Kiremitçi "Şu an ilk günü hatırladım. Rabbim bir daha bu günleri bize göstermesin. Ülkemize iç ve dahili hainlerin şerrinden, darbelerinden korusun. Şehitler gelmesin. Anneleri, babaları üzülmesin. Rabbim ülkemizi korusun. Başımızdaki idarecilere ferasetle siyaset yapmalarını nasip eylesin" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Törenden ve ziyaretten detay

Şehidin babasından detay

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN SEYDİŞEHİR KONYA DHA))

==================================================

3)EŞİNİ ÖLDÜREN KADINDAN ŞOK İDDİA: KIZIMI VE OĞLUMU TACİZ ETTİ

KONYA'da pompalı tüfekle öldürülen ve geçen pazar günü boş bir arazide cesedi bulunan 43 yaşındaki Bahri Kırkuşu'nu, eşi 10 çocuk annesi  6 aylık hamile 42 yaşındaki Servinaz Kırkuşu'nun öldürdüğü ortaya çıktı. Kocasını, 7 yaşındaki oğlu E.K. ve 12 yaşındaki kızı N.K.'yı taciz ettiği iddiasıyla öldürdüğünü itiraf eden Servinaz Kırkuşu'nun eşine ateş ederken, "Al bu oğlum için" dediğini söyledi. Tutuklanan Servinaz Kırkuşu, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Her şey oğlum için" dedi.

Geçen pazar günü Karapınar- Ereğli karayolu Kazanhüyüğü Mahallesi yakınlarında koyun otlatan çobanlar, boş arazide 07 GG 998 plakalı kamyonetin yanında yerde kanlar içinde bir erkeğin hareketsiz yattığını ve yanı başında da bir tüfeğin bulunduğu görünce polise ve sağlık görevlilerine haber verildi. Olay yerine gelen polis, yerde yatan kişinin, başından, kolundan ve göğsünden tüfekle vurularak öldürüldüğünü belirledi.

6 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ölen kişinin Karapınar İlçesi'nde oturan Bahri Kırkuşu olduğunu belirledi. Polis Kırkuşu'nun 2005 yılında Konya'da Aslım Çöplüğü yakınında direksiyon eğitimi veren çiftin önünü at arabasıyla kesip, otomobildeki Niyazi Bedir'i, tüfekle ateş ederek öldürdüğü, yanındaki Gürcistan uyruklu sevgilisi Stela S.'ye taciz ettiği ve yine araçta bulunan Ahmet A.'yı yaraladığını, bu suçlardan 12 yıl ceza aldığı ve 6 ay önce tahliye olduğunu belirledi.

POLİS, AİLESİNDEN ŞÜPHELENDİ

Polis, Bahri Kırkuşu'nun, cesedinin bulunduğu bölgenin yakınındaki çöplük alanda eşi Servinaz Kırkuşu ve çocuklarıyla birlikte her gün karton toplayarak geçimini sağladığını saptadı. Bunun üzerine aile fertlerinden şüphelenip çalışmasını bu yönde yoğunlaştıran polis, Bahri Kırkuşu'nun öldürüldüğünü eşi Servinaz Kırkuşu'na  bildirdi.

Servinaz Kırkuşu'nun eşinin öldürüldüğü haberini alınca, tepki göstermemesi, polisin dikkatini çekti. Şüphe üzerine Servinaz Kırkuşu, gözaltına alındı.

OĞLU VE KIZINI TACİZ ETTİĞİ İDDİASIYLA, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

10 çocuk annesi Servinaz Kırkuşu'nun ifadesinde, eşi Bahri Kırkuşu cezaevinde iken bir erkekle ilişki yaşadığı ve bu ilişkiden E.K. adını verdiği oğlunu dünyaya getirdiğini söylediği öğrenildi.

Eşi Bahri Kırkuşu'nun oğlu E.K.'yı taciz ettiğini ileri süren Servinaz Kırkuşu'nun ifadesinde, "Kocam 6 ay önce tahliye olunca birlikte karton toplamaya  başladık. Geçen 6 Temmuz Perşembe günü çöpten karton toplarken, eşim oğlum E.K.'yı yanına alıp eve erken döndü. Biz de orada çalışmaya devam ettik. Ertesi gün sabah oğlum E.K., yanıma gelip ağlayarak, kocamın kendisini banyoda taciz ettiğini söyledi. Ben de eşime hissettirmeden beni doktora götürmesini söyledim. Asıl amacım şehir merkezine gidip polise olay anlatmaktı ama götürmedi. Cuma günü erkenden yanıma oğlum E.K ve 12 yaşındaki kızım N.K.'yı alıp, Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim" dedi.

KIZI DA POLİSE TACİZE UĞRADIĞINI SÖYLEDİ

Polisin oğlunun ifadesini alırken, kızı N.K.'nin da bir kadın polise, babası tarafından tacize uğradığını ileri sürdüğünü belirten Servinaz Kırkuşu, "Oğlumun ifadesini aldılar. Bu sırada kızım da orada bir polis ablasına, babasının kendisini de taciz ettiğini anlatmış. Kızım bana bu durumu anlatmamıştı" dedi.

Servinaz Kırkuşu'nun şikayetinin ardından polis, Bahri Kırkuşu'yu yakalamak için çalışma başlattı. Bahri Kırkuşu, iddiaya göre, polisin eve geldiğini görünce kaçtı.

EŞİNE 'NEDEN POLİSE GİTTİN' TEHDİDİ

Servinaz Kırkuşu, eşi Bahri Kırkuşu'nun evden kaçtıktan sonra 2 gece eve gelmediğini, sonra da "Neden poise gittin" diyerek kendisini tehdit ettiği belirttiği ifadesinde şunları söyledi:

"Eşim Bahri Kırkuşu, hakkında polise şikayette bulunduktan sonra 2 gece eve gelmedi. Pazar günü şehir merkezine gittiğimde, kamyonetiyle önümü keserek arabaya binmemi istedi. Arabaya bindim ve tartışmaya başladık. Bana sürekli 'Neden polise gittin. Seni keseceğim. Gör bak sana bugün neler yapacağım. Sana tecavüz edeceğim' diyerek bağırıyordu. Boş bir ahıra götürdü. Ben burada elinden kaçmaya çalıştım, kendimi yere attım. Bana 'Gel, eve gidelim' dedi. Ben de arabaya bindim. 'Oğluma yaptığın oldu mu? Onu, bizim üvey değil, öz çocuğumuz gibi görelim, o daha küçücük çocuk. Ben onu çöpte çalışarak büyüttüm' dedim. O da 'Yaptıysam yaptım, sana ne' demesi üzerine kamyonette bulunan pompalı tüfeği alarak aşağıya indim. Onu da araçtan indirip 'Al bu oğlum için' diyerek ateş ettim. Sonra tüfeği de cesedinin yanına bırakıp eve gittim."

Servinaz Kırkuşu, ifadesinin ardından Karapınar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kırkuşu, burada gazetecilerin "Eşinizi niçin öldürdünüz?" sorusu üzerine "Her şey oğlum için" demesi dikkat çekti. Kırkuşu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Babalarını öldüren annelerinin cezaevine girmesi üzerine ortada kalan yaşları 4 ile 15 arasında değişen 4 çocuk devlet korumasına alındı. Ailenin diğer 6 çocuğunun ise yetişkin olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Kadın şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Hastaneden ve emniyet binasindan detay

Ölen Bahri Kırkuşu'nun vesikalığı

Genel ve detay

-olay yerinden detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

===========================================

4)RİZE ARTVİN  HAVALİMANI İÇİN TAŞOCAĞI AÇILMASINA TEPKİ EYLEMİ

RİZE'nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü'nde, yaklaşık 88,5 milyon ton taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize - Artvin Havalimanı'nda kullanılacak malzemenin alınması için bölgede taş ocakları açılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Pazar ilçesinde, taşeron firmanın taş ocağında çalışmalara başlayacağını duyurması üzerine harekete geçen yöre sakinleri tepki gösterdi,  firma yetkilileri ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmaya jandarma ekipleri müdahale etti.Pazar İlçesi Sivrikale Köyü yakınlarındaki kurulacak taşocakları için Rize Valiliği'nce verilen, 'ÇED Gerekli Değil' kararına karşı yöre sakinlerinin açtığı 2 ayrı davanın sonucunu beklemeden harekete geçen taşocağı şirketi, bölgede işbaşı kararı aldığını açıkladı ve çalışma başlatacağını duyurdu. Havalimanı yapımında kullanılacak olan dolgu malzemelerinin temini için bölgede taş ocağı açılmasına tepki gösteren yöre sakinleri de, işbaşı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Vatandaşlar, Sivrikaya Köyü yakınında kurulacak olan taşocağının yolu üzerine çadır kurdu, "Köyümüze, suyumuza, toprağmıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz" yazılı pankart açarak beklemeye başladı. Jandarma ekipleri de, vatandaşların bulunduğu alanın girişinde güvenlik önlemi aldı.

"Havaalanına değil taşocaklarına karşıyız. Köyümüzü yıktırıp birkaç kişiye peşkeş çektiremem. Devlet benim" diyerek tepkilerini dile getiren yöre sakini kadınlar, iş makinelerinin vadiye girmesine izin vermeyeceklerini belirterek nöbet tutmak istedi. Ancak vatandaşlar, firma yetkilileri ve jandarma arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından, tulum eşliğinde horon ve türkülerle tepkilerini dile getiren yöre sakinleri çalışmaların durdurulmasını istedi.

Görüntü DÖkümü

-------------------

Eylemden görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR -RİZE/DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement